Hatalı ve abartılı estetik uygulamalar hastayı hem fiziksel hem de psikolojik olarak olumsuz etkiliyor. Günümüzde estetik uygulamalarda hastanın en büyük beklentisi doğal görünüm. Dermatoloji Uzmanı Dr Ali Şahan en sık yapılan işlemlerden biri olan botoks uygulamalarında da “doğal görünüm” isteğinin ön planda olduğunu dile getirdi ve botoks uygulamasında hata payını aza indiren “ Botoks Robotu” yöntemini anlattı. Peki, botoks robotu nedir? Hatalı uygulama riski var mı? Hangi avantajı sağlıyor? Morarma, şişme, kanama riski var mı? İşte yanıtı…
HATALI UYGULAMA RİSKİ VAR MI?
Milimetrik dozaj sağlama özelliğine sahip Botoks robotu, uygulamanın tüm bölgelere aynı oranda yapılmasına yardımcı oluyor. Böylece hasta kötü bir sürprizle karşılaşmıyor. Yani aşırı doz ve hatalı uygulama riski olmuyor. Maske yüz, çatık kaşlar ve gülüş bozuklukları oluşma riski en aza iniyor.
BOTOKS ROBOTU HANGİ AVANTAJI SAĞLIYOR?
Manuel enjeksiyona kıyasla daha az morarma ve şişme meydana geliyor. Ayrıca deriye sabit basınçla enjeksiyon yapıldığı için hasta neredeyse acı hissetmiyor. Doktor her seferinde farklı enjektör kullanmak zorunda olduğu için bulaşıcı hastalık riski de ortadan kalkmış oluyor.
DOĞAL GÖRÜNÜM SAĞLIYOR MU?
Uygulama sayesinde botulinum toksin malzemesinin yüzde 20 oranında daha az harcanmasını sağlıyor. Çünkü bu robot tam ihtiyaç olan dozu enjekte edebilme özelliğine sahip. Bu sayede fazla doz vermeyip daha doğal bir sonuç elde edebiliyorsunuz. Aynı zamanda az doz da vermemiş oluyorsunuz ve yapılan uygulama sonrası elde edilen sonuç erkenden gitmemiş oluyor.
MORARMA, ŞİŞME, KANAMA RİSKİ VAR MI?
Optimum doz sayesinde uygulama yapılan hasta 10-20 gün sonra kontrole geldiğinde tekrar eksik gelen yerlere uygulama yapılmak zorunda kalınmıyor. Çünkü genellikle kontrolde optimum doz uygulaması sayesinde hastanın ihtiyacı olan dozu yakalıyorsunuz. Botoks Robotu doktorun enjeksiyon kontrolü yapmadan sadece uygulama alanına odaklanmasını sağlayarak morarma, şişme ve kanama riski aza iniyor.
İLGİLİ İÇERİKLER
- Jawline nedir? Jawline (çene dolgusu) nasıl yapılır? Kalıcı mıdır?
- Fransız askısı nedir? İp askı ile yüz germe ve gençleştirme
- Mezoterapi nedir? Hangi bölgelere uygulanır? Kimlere yapılamaz?
- G noktası büyütme ve G noktası dolgusu nedir? Nasıl yapılır?
- Hollywood ünlülerinin tercihi Proionik Radyofrekans sistemi nedir?