Diğer
    Ana SayfaGüzellikEvde kaş şekillendirme ve kaş alma teknikleri

    Evde kaş şekillendirme ve kaş alma teknikleri

    -

    Herkesin evlerinde kaldığı şu günlerde özellikle kadınların en çok ihtiyaç duydukları bilgilerden biri, şüphesiz kaş alımı ile ilgili. Bazı kadınlar kaşlarını almadan, doğal şeklinden memnun iken, bazı kadınlar, dağınık ve düzensiz çıkan kaşlarının şeklinden mutsuz. Bazı kadınlar kaşlarını evde almaya alışkın olduğu için zaten tecrübeli. Ama tecrübesi olmayanlar için zor bir süreçteyiz. Kaş aldırmak için düzenli gittikleri merkezler kapalı olduğundan, evde bu işle nasıl baş edecekleri konusunda düşünceliler; zira, yanlış kaş alımı ile kaşlarına zarar verebileceklerini düşündüklerinden, profesyonel bilgi desteğine ihtiyaç duyuyorlar. Peki, evde kaş nasıl şekillendirme nasıl yapılır? Evde kaş nasıl alınır? İşte Aylin Çetinkaya’dan evde kaş şekillendirme teknikleri!

    Kalıcı Makyaj Uzmanı ve Eğitmeni Aylin Çetinkaya sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar ile, kadınlara bu konularda destek oluyor.  Biz de merak ettiğiniz bu sorunun Aylin Çetinkaya’ya sorduk.

    KAŞLARIMIZA EVDE NASIL ŞEKİL VERİRİZ?

    Aslında var.  İlk olarak, beğendiğimiz kaşların ortak özelliklerine bakabiliriz. Buradan hareketle, herkes için belli ölçüde uygun olabilecek ideal kaş şeklini tanımlayabiliriz.

    Nedir genelde çoğunluk tarafından beğenilen kaşların ortak özellikleri; 

    Kaşların başlangıç kısmı en kalın yeridir. Başlangıç kısmı dimdik kaşlar biraz sert görünür. Kaş başlangıçları hafif yatay olarak başlar, kaş orta noktasına gelirken yükselir, yumuşak bir kavis oluşur, aşağı doğru kıvrılmaya ve incelmeye başlar, kulak üst kısmına doğru giderken, en ince noktada biter.

    - Advertisement -

    Kaşlarını hiç almadığı halde, beğendiğimiz kaş şekline sahip kişilerin kaşlarını hayal edelim. Örneğin Hülya Avşar, Beren Saat kaşları, bu çizdiğim tanıma uyuyor. Yumuşak bir başlangıç, ortada kavis yükselişi ve incelerek bitiş. Kadınlar basitçe, ilk adım olarak ayna karşısına geçip, kaşlarının bu tanıma uygun olup olmadığını kontrol edebilirler. Ha tabii ki, kişisel tercihleri bir yana bırakıyorum; kaşlarını hiç yükseltmeden, dümdüz seven de var, sert kavis seven de. Benim bahsettiğim, kaş şeklinden mutsuz olan ve genel olarak beğenilen bir kaş şekline sahip olmak isteyen, göre doğal görüntüyü bozmadan kaşlarımı nasıl şekillendirebilirim diye düşünenler için…

    kaş şekillendirme

    KAŞ ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KAŞ ŞEKİLLERİ

    Çoğunluk beğenilmeyen ve kaş alırken dikkate alınması gereken kaş şekillerini de şöyle sıralayabilirim:

    • Başlangıçları çok bitişik, dik kaşlar yüzü sert gösterir.
    • Keskin kavisler, bakışları ve ifadeyi sert gösterir.
    • Çok kalın ve fazlasıyla dağınık kaşlar, estetik görünmez.
    • Çok ince kaşlar, ifadeyi zayıf aynı zamanda yüzü kilolu gösterir.
    • Dümdüz, yükseltisi olmayan kaşlar, ifadeyi silikleştirir, göz kapaklarını düşük gösterir.
    • Çok kısa kaşlar, yüzü geniş gösterir.
    • Çok uzun kaşlar, modern görünmez yüzü aşağı düşürür.
    • Yuvarlak kaşlar. İfadeyi şaşkın gösterir, modern görünmez.
    • Kaş kuyruk kısmı çok aşağıda, gözün yanına düşen kaşlar, yüzü üzgün, yorgun ve kişiyi yaş almış gösterir.

    Bir de tabii, genel olarak hepimizin beğendiği bu kaş şeklinin, kişiye özel uyarlanmasına.

    Elbette ki, yüz şekli, göz şekli, kaş yapısı farklı olan kadınlara göre, bu ideal kaş şeklinde ufak değişiklikler yapılması gerekebilir.

    KAŞ ŞEKİLLENDİRMENİN PÜF NOKTALARI

    Bu da işin, detaydaki püf noktaları. Kısaca şöyle verebilirim bu ipuçlarını;

    • Dar, uzun yüzlüler, kaşlarının bitiş, uç kısmını uzun bırakabilirler. Bu yüzlerini daha oval gösterir. Yuvarlak yüzlüler, kaşlarına kavis verirlerse, yüzleri daha oval görünür.
    • Kare yüzlüler, kaşlarını inceltmeden hafif geniş kavis verirlerse, yüzleri daha oval görünür.
    • Elmas, ters üçgen yüzlüler, kaşlarının boyunu kısa tutabilirler, yüzleri daha oval görünür gibi…

    Bir de, göz yapısı farklılıklarına göre ipuçlarım var:

    • Geniş yüzlü, gözleri birbirine uzak olan kadınlar, kaş başlangıçlarını çok açmamalı ki, gözleri birbirine biraz yakın görünsün.
    • Tam tersine gözleri birbirine yakın, dar yüzlü olanlar, iki kaş arası, kaşın başlangıçlarını biraz kaş alarak biraz açabilirler ki, gözleri birbirinden biraz uzak görünsün.


    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz