Ana Sayfa Yemek Fitchef’in mutfağından taze, dengeli ve leziz tabaklar

Fitchef’in mutfağından taze, dengeli ve leziz tabaklar

fitchef

İhtiyacınıza uygun şekilde beslenerek formda kalmak zor değil. “Sağlıklı beslenme olmadan asla” diyenler için tarifler Fitchef mutfağından geliyor!

Hazırlayan: Elif Gürsoy

FITCHEF’IN HİKAYESİ *

2012’de küçük bir girişimle başlayan ve uzun vadeli başarısıyla 35 kişilik ekiple devam eden Fitchef, ihtiyaca yönelik sağlıklı yemek paketleri sunuyor. Kurucu Okan Teğen, birçok kişi tarafından şef sanıldığını söylüyor ancak o işletme mezunu bir girişimci olduğunun altını çiziyor. Yemek üretip, paketlerle teslim etmenin ötesine geçip sağlıklı beslenme deyince akla ilk gelen olmayı amaçlayan Fitchef, dünya çapında bir marka olmayı hedefliyor. üretmenin önemini her fırsatta vurgulayan Teğen, Fitchef mutfağında yoğurttan ekmeğe kadar birçok ürünün kendi üretimlerinin olmasına özen gösteriyor.

YER FISTIKLI HURMA TOPLARI

MALZEMELER

  • 4 adet iri hurma
  • 200 g kavrulmuş yer fıstığı
  • 50 g yulaf

HAZIRLANIŞI

Hurmaları 15 dakika suda bekletin ve yumuşamalarını sağlayın. Yumuşadıktan sonra soyularak parçalanmış yer fıstıkların yarısı ve un haline getirilmiş yulaf ile harmanlayıp yumuşak bir karışım elde edin. Bu karışımı minik toplar haline getirip kalan fıstıklar ile etrafını kaplayın.

FIRINDA HİNDİ BUT *

MALZEMELER

  • 1 kg kemiksiz hindi but
  • 100 g zeytinyağı
  • Yarım soğan
  • 1 adet havuç
  • Birer tutam Himalaya tuzu ve karabiber

HAZIRLANIŞI

Hindiyi küp küp doğrayın. Bir kapta zeytinyağı, iri şekilde doğranmış soğan ve havuç ile baharatları kavurun. Elde edilen bu sosun içine küp doğranmış hindileri de koyarak 24 saat bekletin. Marine işlemini tamamladıktan sonra üzerini kapatıp etleri 3 saat boyunca 200 derecelik fırında pişirin. Servis ederken etin yanına soğan ve havuçları yerleştirin. Izgara sebzeler de ekleyebilirsiniz.

SOMON SPAGHETTİ *

MALZEMELER

  • 200 g somon
  • Çeyrek kapya biber
  • Çeyrek havuç
  • Çeyrek dolmalık biber
  • 100 g siyez unlu spaghetti
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Birer tutam Himalaya tuzu ve karabiber

HAZIRLANIŞI

Somon filetonun üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber karışımını sürerek, önceden ısıttığımız 180 derece fırında 25 dakika pişirin. İsteğe göre kajun baharatı da kullanabilirsiniz. Hamurunun çeşidine göre makarnayı 7-8 dakika boyunca haşlayın. Tüm sebzeleri kibrit şeklinde doğrayıp ayrı bir tavada yüksek ateşte pişirin. Baharatlarla beraber makarna ile karıştırın. Somonun yanında servis edin.

SEBZELİ WRAP *

*

MALZEMELER

  • 1-2 yaprak ıspanaklı ya da sade tortilla ekmeği
  • 1 yemek kaşığı labne peyniri
  • Yarım dilimlenmiş avokado
  • Yarım kapya biber
  • Yarım sarı Kaliforniya biberi
  • Yarım kabak
  • 20 g zeytinyağı
  • Birer tutam Himalaya tuzu ve karabiber

HAZIRLANIŞI

Sebzeleri uzun ve geniş dilimler halinde doğrayın. Zeytinyağı, karabiber ve tuza bulayın. Fırında 180 derecede 15 dakika pişirin. Tortilla ekmeğinin içine tercihen labne peynirini sürün. Pişen sebzeleri tortillanın içine koyun. Avokado dilimlerini de ekleyip ve wrap (dürüm) haline getirin.

İLGİLİ İÇERİKLER

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here