Diğer
    Ana SayfaGüzellikGözler yalan söylemez

    Gözler yalan söylemez

    -

    kasim-2011-estetik-2-resim-4Mikro yağ enjeksiyonu
    35 yaşından itibaren kişilerin yüzünde boşluklar oluşmaya başlıyor. Yine kırışıklıklar için botoks yapılıyor, fakat bu boşluklar göz altı, kaş altı, alındaki derin çizgi boşluğu oluyor. Bu bölgelere mikro yağ enjeksiyonu ya da hazır dolgular yapılabiliyor. Şakak bölgesi ilk eriyen yağ dokularından ve bu bölgede elde olduğu gibi dokular erimeye başladıkça damarlar daha çabuk yüzeye çıkıyor. Kaş altına ya da göz altına konulan mikro yağlar kişiyi daha genç gösteriyor.

    Op. Dr. Dilek Avşar, “Yağ enjeksiyonu ince kanüllerle yapılan bir uygulama ve yarım saat sürüyor. Kişinin fazlalığı olan bir bölgesinden (örneğin karın, basen, popo gibi) yağ alınıyor ve göz altına enjekte ediliyor. Yağ enjeksiyonu yapıldığında o bölgede hacim sağlanmış oluyor. Bu uygulamayla göz altı torbaları gidiyor. Göz çevresindeki veya altındaki koyuluk kısmen tedavi ediliyor” diyor.

    Uygulamanın hemen sonrasında sonuçlar gözle görülür şekilde fark ediliyor. 4-5 defa tekrarlandığında ise yaşlanma geciktirilmiş oluyor.

    Alt göz kapağında yağ oluştuğunda yine yağ enjeksiyonu yapılıyor. Uygulama sonrası oluşan ödem beş gün ile bir hafta arasında atılıyor.

    Göz çevresi bakımı
    Göz çevresine de cildimize yaptığımız gibi düzenli olarak bakmamız gerekiyor. İki haftada bir yaptırılması gereken göz çevresi bakımları arasında kimyasal peeling’ler, medikal cilt bakım ürünleriyle yapılan ilaçsız hydro peel ve lazer bulunuyor. Bazı kişilerin göz çevresi koyu renkli ve harelenmiş oluyor. Bu kişilere önce peeling, sonra lazer ve daha sonra da hydro peel tedavisi yapılarak göz çevresinin renginin açılması sağlanıyor. Bazı insanların göz çevresi ise çok kuru oluyor ve çok iyi nemlendirerek ince kırışıklıkları açmak gerekiyor.

    - Advertisement -

    Cilt ütüsü
    40’lı yaşlarda ise çizgilenmeler, boşlukların yanına bir de sarkmalar ekleniyor. Göz kapakları daha çok sarkmaya başlıyor. Bu durumda kaş kaldırmaya ihtiyaç duyuluyor. Cerrahisiz kullanılan yöntemlerden biri de cilt ütüsü. Cilt ütüsüyle sarkan dokular yukarı çekiliyor. 40 dakika süren bu işlemden hemen sonra üst göz kapağındaki fazlalık gitmiş oluyor. Bu işlemin ömrü yaklaşık yedi yıl sürüyor. Eğer göz kapağındaki düşüklük fazlaysa o zaman lokal anestezi altında cerrahi uygulanıyor. O bölgedeki cilt fazlalığı çıkarılıyor, yağ defektleri onarılıyor ve göz kapağındaki fazlalık alınıyor.

    Cilt ütüsünde kullanılan aletin her başlığı yüzde sarkmayı oluşturan kolajen liflerini yeniden yapılandırıyor. Bu liflerin yapılanma süresi ortalama 2-6 ay arasında oluyor. Kolajenler ısıtılarak, yeni kolajenler yaratılıyor.

    İnce kaşlar
    Op. Dr. Dilek Avşar, “Göz çevresindeki yaşlılığı gösteren en önemli hatalardan biri de Türk kadınının bir dönem çok yanlış aldığı kaşları oldu. Çok ince alınan kaşlar, yüzleri daha yaşlı gösteriyor. Ondan sonra hata yapıldığı anlaşıldı ve dövme yapılmaya başlandı. Sonrasında ise dövmeler silinmek istendi. Endiyak lazerler artık dövmeleri iz bırakmadan silebiliyor. Bu dövmelerden kurtulan kadınlara kendi saçlarından kaş yapıyoruz. Kaş ekimi FUE tekniğiyle yapılıyor ve başın arkasından alınan saçlar kaş olarak ekiliyor. Kalkık ve yüze yakışan bir kaş kişinin ifadesini değiştiriyor” diyor.

    Nilgün Yıldız

    Formsante Dergisi Kasım 2011 Sayısı



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz