TAYLAN KÜMELİ’DEN SAĞLIKLI & DÜŞÜK KALORİLİ TARİFLER
PIRASA ÇORBASI
– 1 kg pırasa
– 2 orta boy enginar
– 1/2 limonun suyu
– 1 su bardağı diyet süt
– Kimyon, dereotu
Hazırlanışı:
Doğranmış pırasayı ve enginarı 4 bardak suda, tuz ekleyerek haşlayın ve blendar’dan geçirin. Süt, kimyon ve dereotunu ekleyip pişirin.
SU ATICI ÇORBA
– 1 kg ıspanak
– 2 adet enginar
– 1 kabak
– 1 su bardağı keçi sütü veya laktozsuz diyet süt
– Dereotu ve 5 tane karabiber
Hazırlanışı:
Sebzeleri haşlayıp blendar’dan geçirin. Süt, dereotu ve karabiberi ekleyip pişirin.
OMLET
– 2 yemek kaşığı lor peyniri
– 2 yumurta beyazı
– 1 yumurtanın tamamı
– Dereotu
– Maydanoz
– Kişniş
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri çırpın ve omletinizi pişirin. Uzun uzun çiğneyerek tüketin.
KOMPOSTO
– 1 orta boy elma
– 1 orta boy armut
– 1 orta boy ayva
– 3 adet kuru kayısı
– 2 karanfil, 1 çubuk tarçın
Hazırlanışı:
Tümünü 5 bardak suda kaynatıp blendar’dan geçirin.