Diğer
    Ana SayfaSağlıkKANSERDEN KURTULUŞ REÇETELERİ

    KANSERDEN KURTULUŞ REÇETELERİ

    -

    Belki kanserle tanıştınız belki de kendinizi ve sevdiklerinizi korumak için neler yapmanız gerektiğini öğrenmek istiyorsunuz ve aklınız çok karışık… Merak ettiğiniz tüm sorulara yanıt veren ‘Kansere Çözüm Var!’ kitabından önemli başlıkları sizler için derledik.

    Kendi alanlarında uzman 13 hocadan oluşan ve ‘Rüya Takımı’ olarak adlandırılan uzmanların kaleme aldığı ‘Kansere Çözüm Var’, Hayy Kitap tarafından piyasaya sunuldu. Onkoloktan iç hastalıkları uzmanına, biyofizikçiden elektrik ve elektronik mühendisine, beslenme uzmanından nükleer tıp uzmanına kadar birbirinden değerli bilim adamlarının buluştuğu kitapta; kanserden koruyucu yaşam tarzı, tedavide izlenecek adımlar ve tedaviyle birlikte uygulanacak tamamlayıcı önlemler soru-cevap formatında sunuluyor.

    SİGARANIN ÖLDÜRMEME İHTİMALİ YOK!
    ■ Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta- Göğüs Hastalıkları Uzmanı
    ➤ Neden her sigara içen kanser olmuyor?
    Sigara tiryakilerinin en büyük avuntuları çok ileri yaşlara geldiği halde hala sigara içen ama turp gibi olan dedeleri veya çevrelerindeki yaşlı bir tiryaki oluyor. Doğru, her sigara içen akciğer kanseri olmuyor çünkü bunların bir kısmı akciğer kanserinden önce ağız, yemek borusu, gırtlak, mesane, rahim ağzı kanserleri veya lösemiden, bir kısmı hipertansiyon, kalp krizi veya felçten, bir kısmı KOAH’tan ölüyor ve akciğer kanseri olmaya fırsat bulamıyorlar. Tabii bir de gerçekten 100 yaşına geldiği halde çakmağını sigarasını yanından ayırmayan dalyacılar var. Bunlar Allah’ın şanslı kulları olmalılar çünkü doğuştan sahip oldukları genetik özellikler onları kanserden koruyor ama sakın ola ki siz bu mutlu azınlığa özenip de sigara içmeyin, içilen yerlerde bile bulunmayın ve içiyorsanız da hemen bırakın.

    aralik-2011-saglik-4-resim-2ABUR CUBURLARA DİKKAT!
    ■ Prof. Dr. A. Murat Tuncer-Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanı
    ➤ Çocukların korunması adına bir önlem ve uyarı olarak cips paketlerinde kanserojen maddelerin belirtilmesi, “Sağlığı bozar” diye yazılması doğru olur mu?
    Cipslerde bulunan akrilamid, yağ ve şeker yanmasından ortaya çıkan bir kanserojen maddedir. Akrilamid kanserojendir. Sadece cipslerin değil, içinde kanserojen olan tüm maddelerin ambalajlarının üzerine ‘… kanserojen maddeyi içerir’ diye yazılmalıdır. ‘Sağlıklı bir beslenme maddesi değildir’ diye de uyarı olmalı!
    ➤ Bu sağlıksız gıdalara hangilerini örnek gösterebiliriz?
    Hemen hemen bütün (yanarak elde edilen) fast food’lar, bazı hazır ve gazlı içecekler, şekerleme, çikolata ve gofret gibi gıdaların üzerine ‘Çocuklar için sağlıksız madde içerir’ diye ibare konulmalı.

    - Advertisement -



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz