Karamelize somon, karnabahar ve küçük sebzelerle
● 10 adet somon sırt fileto, derisi alınmış ve tuzlanmış (yaklaşık 180 g)
● 4 diş sarımsak
● 5 sap taze kekik
● 4 çay kaşığı yağ
● Ayçiçek yağı, tuz, biber ve limon
Somonu, deri tarafı alta bakacak şekilde, ayçiçek yağıyla beraber tavada orta/yüksek hararette karamelize edin. Karamelize olunca tereyağını, kekiği ve sarımsağı ekleyin. Tuz, biber ve limon ekleyin.
Karnabaharlı krema
● 1 adet orta boy karnabahar
● 2 çay kaşığı sıvı yağ
● 5 çay kaşığı tereyağı
● 1 diş sarımsak
● Tuz ve karabiber
● 2 yemek kaşığı krema
Karnabaharı küçük çiçeklere ayırın. Çiçekleri pembeleşinceye kadar kızartın ve sonrasında tuzsuz tereyağı, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyin. Kremayı da ekleyip püre haline gelene kadar karıştırın.
Küçük sebzeler
● 3 adet kereviz
● 8 adet havuç
Kerevizi küçük küçük kesin. Havuçtan birkaç şerit kesin. Servisten önce tuz, karabiber ve limon ekleyin.
✎ Aytaç Özkardaş GOZZI
Fotoğraflar: Ozan KUTSAL
Formsanté Dergisi Aralık 2012 Sayısı