Diğer
    Ana SayfaYemekSoğuk denizlerden sofranıza

    Soğuk denizlerden sofranıza

    -

    aralik-2012-yemek-resim-4Karamelize somon, karnabahar ve küçük sebzelerle
    ● 10 adet somon sırt fileto, derisi alınmış ve tuzlanmış (yaklaşık 180 g)
    ● 4 diş sarımsak
    ● 5 sap taze kekik
    ● 4 çay kaşığı yağ
    ● Ayçiçek yağı, tuz, biber ve limon
    Somonu, deri tarafı alta bakacak şekilde, ayçiçek yağıyla beraber tavada orta/yüksek hararette karamelize edin. Karamelize olunca tereyağını, kekiği ve sarımsağı ekleyin. Tuz, biber ve limon ekleyin.

    Karnabaharlı krema
    ● 1 adet orta boy karnabahar
    ● 2 çay kaşığı sıvı yağ
    ● 5 çay kaşığı tereyağı
    ● 1 diş sarımsak
    ● Tuz ve karabiber
    ● 2 yemek kaşığı krema
    Karnabaharı küçük çiçeklere ayırın. Çiçekleri pembeleşinceye kadar kızartın ve sonrasında tuzsuz tereyağı, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyin. Kremayı da ekleyip püre haline gelene kadar karıştırın.

    Küçük sebzeler
    ● 3 adet kereviz
    ● 8 adet havuç
    Kerevizi küçük küçük kesin. Havuçtan birkaç şerit kesin. Servisten önce tuz, karabiber ve limon ekleyin.

    Aytaç Özkardaş GOZZI
    Fotoğraflar: Ozan KUTSAL

    Formsanté Dergisi Aralık 2012 Sayısı



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz