VeganArsist Kurucusu Emre Aydoğan

Vegan muhlama nasıl yapılır? İşte vegan muhlama tarifi

0

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan muhlamayı vegan yaşam biçimini benimsemiş kişilere uygun şekilde uyarladık. Peki, vegan muhlama nasıl yapılır? İşte Veganarsist’in kurucu Emre Aydoğan’dan vegan muhlama tarifi…

MALZEMELER

  • 150 g eriyen vegan peynir
  • 1,5 yemek kaşığı fırınlanmış mısır unu
  • 2 yemek kaşığı vegan tereyağı (ya da bitkisel margarin)
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

VEGAN MUHLAMA YAPILIŞI

  • 150 g eriyen vegan peyniri rendeleyerek kenara alın.
  • 1 yemek kaşığı vegan tereyağı ya da bitkisel margarini tavaya koyarak iyice erdikten sonra altını kısıp üzerine mısır ununu ekleyerek yavaş yavaş bir tahta kaşık yardımıyla unu kavurun.
  • Önemli olan, kısık ateşte ve yavaş yavaş unun iyice kavrulması.
  • Ardından suyu ilave ederek yine kısık ateşte topaklanmasına izin vermeden karıştırarak su ile unu pişirmeye devam edin.
  • Birkaç dakika sonra rendelediğiniz peyniri ilave edip, iyice eriyene ve yemek muhlama kıvamını alana kadar karıştıra karıştıra kısık ateşte pişirin.
  • İçine tuzu da ekledikten sonra (peynirin tuzlu olup olmadığına göre ekleyeceğiniz tuzu kendiniz ayarlayabilirsiniz) ocağın altını kapatıp.
  • Kalan 1 kaşık yağı da ayrı bir tavada iyice eritip hatta renginin biraz kahverengiye dönmesini bekleyerek muhlamanın üzerine dökün.
  • Sıcak olarak servis edin.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here