VeganArsist Kurucusu Emre Aydoğan

    Vegan muhlama nasıl yapılır? İşte vegan muhlama tarifi

    Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan muhlamayı vegan yaşam biçimini benimsemiş kişilere uygun şekilde uyarladık. Peki, vegan muhlama nasıl yapılır? İşte Veganarsist’in kurucu Emre Aydoğan’dan vegan muhlama tarifi…

    MALZEMELER

    • 150 g eriyen vegan peynir
    • 1,5 yemek kaşığı fırınlanmış mısır unu
    • 2 yemek kaşığı vegan tereyağı (ya da bitkisel margarin)
    • Tuz
    • 1 su bardağı su

    VEGAN MUHLAMA YAPILIŞI

    • 150 g eriyen vegan peyniri rendeleyerek kenara alın.
    • 1 yemek kaşığı vegan tereyağı ya da bitkisel margarini tavaya koyarak iyice erdikten sonra altını kısıp üzerine mısır ununu ekleyerek yavaş yavaş bir tahta kaşık yardımıyla unu kavurun.
    • Önemli olan, kısık ateşte ve yavaş yavaş unun iyice kavrulması.
    • Ardından suyu ilave ederek yine kısık ateşte topaklanmasına izin vermeden karıştırarak su ile unu pişirmeye devam edin.
    • Birkaç dakika sonra rendelediğiniz peyniri ilave edip, iyice eriyene ve yemek muhlama kıvamını alana kadar karıştıra karıştıra kısık ateşte pişirin.
    • İçine tuzu da ekledikten sonra (peynirin tuzlu olup olmadığına göre ekleyeceğiniz tuzu kendiniz ayarlayabilirsiniz) ocağın altını kapatıp.
    • Kalan 1 kaşık yağı da ayrı bir tavada iyice eritip hatta renginin biraz kahverengiye dönmesini bekleyerek muhlamanın üzerine dökün.
    • Sıcak olarak servis edin.

    İLGİLİ İÇERİKLER

    YORUM YAZIN

    Please enter your comment!
    Please enter your name here