Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetEgzersiz sonrası kas onarımına yardımcı olacak fit lezzetler

    Egzersiz sonrası kas onarımına yardımcı olacak fit lezzetler

    -

    Rutin egzersizinizi yaptıktan sonra, sıra geldi doğru beslenmeye! Uzman Diyetisyen Müge Özyurt, spor sonrası kas onarımına yardımcı olacak özel lezzetleri Formsanté okurları için hazırladı.

    YULAFLI YEŞİL OMLET

    yulafli-yesil-omlet

    MALZEMELER

    • 3 adet yumurta
    • 1 avuç maydanoz ve dereotu
    • 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
    • 2 yemek kaşığı lor peyniri
    • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
    • Tuz, karabiber

    HAZIRLANIŞI

    1 tam yumurta ile 2 yumurtanın beyazını iyice çırpın. İçine yulaf ezmesi, tuz, karabiber ve ince ince doğradığınız yeşillikleri koyup, karıştırın. Zeytinyağı koyduğunuz tavaya bu karışımı dökün. Omletiniz kıvam almaya başlayınca üzerine lor peyniri gezdirin. Kapağını kapatıp 2-3 dakika daha pişirin.

    - Advertisement -

    AVOKADOLU HİNDİ WRAP

    avokadolu-hindi-wrap

    MALZEMELER

    • 1 adet tam buğday lavaş
    • Yarım olgun avokado
    • 2 çorba kaşığı kahvaltılık sürülebilir lor peyniri ya da labne peyniri
    • Izgara edilmiş kabak ve kapya biber
    • 3-4 dilim hindi füme
    • Tuz, karabiber

    HAZIRLANIŞI

    Tam buğday lavaşın içerisine labne veya lor peynirini sürün. Üzerine ince ince dilimlediğiniz avokado, ızgara sebzeler ile hindi füme dilimlerini koyun. Dürüm şeklinde sarın.

    NOHUTLU, TON BALIKLI SALATA

    nohutlu-ton-balikli-salata

    MALZEMELER

    • Roka, kıvırcık, taze nane ve maydanoz gibi yeşillikler
    • 2 dal taze soğan
    • Çeri domates ve salatalık
    • 1 kutu ton balığı
    • 1 çay bardağı haşlanmış nohut

    SOSU İÇİN:

    • Limon
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı hardal
    • Tuz, karabiber ve sumak

    HAZIRLANIŞI
    Tüm sebzeleri doğrayın. İçine ton balığı ve haşlanmış nohut da ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sos ile iyice harmanlayın.

    ŞEFTALİLİ GRANOLA

    seftalili-granola

    MALZEMELER

    • 3-4 çorba kaşığı süzme yoğurt
    • 1 orta boy şeftali
    • 4 yemek kaşığı yulaflı granola
    • 1 tatlı kaşığı bal
    • 5-6 adet çiğ badem
    • 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi

    HAZIRLANIŞI
    Büyükçe bir kasede süzme yoğurt ile balı iyice karıştırın. Üzerine 4 kaşık yulaflı granola, doğranmış şeftali, fıstık ezmesi ve bademleri ekleyin.

    Hazırlayan: Ayşegül Uyanık Örnekal



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz