Diğer
    Ana SayfaGeziSporun Kapadokya hali

    Sporun Kapadokya hali

    -

    Bir ultramaraton koşucusu olmak, büyük disiplin, istek ve cesaret gerektiriyor. Türkiye’nin ilk ultramaraton düzenleyicisi olan Argos Kültür Sanat, bu yıl farklı ultramaraton koşmak isteyen ama cesaret edemeyenler için özel olarak kısa etaplar oluşturdu.

    Dünyanın en mistik bölgelerinden biri olan Kapadokya’da koşmak ister misiniz? ‘Çöl Maratonu’ konseptinde düzenlenecek olan Kapadokya RunFire ya da doğasına aşık olacağınız, yürüyüş yolları arasında dünyanın efsanevi lokasyonlarından biri haline gelen Likya Yolu Ultramaratonu’nu seçebilirsiniz. Ultramaraton, yaklaşık 42 kilometrelik normal maraton mesafesini aşan dayanıklılık yarışlarına verilen isim. Sınırları anlamak, kendinizi zorlu bir mücadeleyle tanıştırmak istiyorsanız, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Likya Yolu Ultramaratonu ya da ilk kez düzenlenecek çöl konseptli Kapadokya Ultramaratonu’na katılabilirsiniz. Eğer ultramaraton koşamam ama o rotayı görmek, spor yapmak ve sınırlarımla tanışmak istiyorum diyorsanız, hayatınıza asla unutamayacağınız bir deneyim katmak için size iki farklı seçenek sunuluyor: Discovery 6G ve Discovery 4G!

    haziran-2012-gezi-resim-2Discovery 6G
    Bir ultramaratonun gerçekten ne demek olduğunu, kendi sınırlarının nerede başladığını merak eden koşucular keşif etabında ultramaratoncularla yarışma imkanı bulacak. Bu koşucular her gün ortalama 10-15 km olmak üzere 6 gün boyunca koşacaklar. Yiyecek-içecek ihtiyacı, organizasyon tarafından karşılanacak olan koşuculara, eşya ve diğer malzemelerinin taşınması konusunda da destek verilecek.

    Discovery 4G
    Zihnindeki ultramaraton koşucusunu sahada test etmek isteyen koşuculara 4 günlük gerçek bir ultramaraton deneyimi sunuluyor. Vakitle yarışanlar, Runfire Cappadocia’nın zorlu koşullarında ayakta kalma mücadelesi verirken, kendi sınırlarıyla ve ultramaraton kavramıyla tanışacaklar. Bu kategoride yarışacak koşucular her gün ortalama 10-15 olmak üzere 4 gün boyunca koşacaklar. Yiyecek-içecek ihtiyacı, organizasyon tarafından karşılanacak olan koşuculara, eşya ve diğer malzemelerinin taşınması konusunda da destek verilecek.

    Gözde YÖRÜKOĞLU

    - Advertisement -

    Formsanté Dergisi Haziran 2012 Sayısı



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz