Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetAlerjik hastalıklar neden arttı? Lifli gıdaların önemi nedir?

    Alerjik hastalıklar neden arttı? Lifli gıdaların önemi nedir?

    -

    Alerjik hastalıkların son yıllarda artış göstermesinin bir nedeninin de lifli gıda tüketiminin azalması olduğunu biliyor muydunuz? Fast food türevi hazır gıda tüketiminin artmasıyla birlikte bağırsakların lif yönünden fakir kaldığını belirten Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Ömer Akçal, lifli gıda tüketimiyle bağışıklık sisteminin güçleneceğini ve alerjik hastalıklara karşı korunma sağlanabileceğini belirtiyor.

    ‘BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZ OLUMSUZ ETKİLENİYOR’

    Dr. Öğretim Üyesi Ömer Akçal, lifli gıdaların pek çok yararlı etkisi olduğunu biliyoruz. Ancak modern hayatın getirdiği sorunlardan biri de hazır yemeklere, işlenmiş besinlere daha çok yönelmek ve beslenmede lifli gıdaların daha az yer alması. Oysa çevre, yaşam tarzı ve beslenme faktörlerindeki değişiklikler bağışıklık sistemimizi de etkileyerek, düzensizliğe neden olabiliyor. Dolayısıyla günlük beslenmemizde lifli gıdalara daha az yer vermemiz bağışıklık sistemimizin bundan olumsuz etkileneceği anlamına geliyor” diyor.

    Alerjik hastalıklar

    ŞEÇİMİNİZİ DOĞRU YAPIN

    Kışın gelmesi, havaların soğumasıyla birlikte salep, sıcak çikolata gibi kalori ve şeker içeriği yüksek içeceklere olan ilgi de artıyor. Oysa bunların yerine günde iki bardak bitki çayı içmek daha doğru oluyor. Yeşil çay, ıhlamur, kuşburnu çayı gibi bitki çayları, içerisindeki fenolik bileşikler sayesinde bağışıklık sistemini de güçlendirmeye yardımcı oluyor.

    - Advertisement -

    İLGİLİ İÇERİKLER



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz