Yeterli şekilde tüketildiğinde birçok sağlık sorununun ortaya çıkmasını engelleyen Antep fıstığı, tokluk hissi oluşturduğu için kilo kontrolü sağlıyor.
Diğer kabuklu yemişlere göre düşük bir yağ ve enerji içeriği olan bu yemiş, antioksidan özelliğiyle de ön plana çıkıyor. Memorial Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Betül Merd, vücudun ihtiyacı olan vitamin, mineral ve protein için günde 50 gram Antep fıstığı tüketilmesinin önerildiğini belirterek, “İçeriğinde amino asitlerin yüzde 2’sini oluşturan L-arginin, arter genişletici özelliğine sahip. Damar esnekliğini koruyarak kan akışının artmasını destekliyor. Bitkisel protein nedeniyle antioksidan flavonoidler, doymamış yağ asitleri ve içeriğindeki posa sebebiyle karbonhidrat toleransını iyileştirdiği ve tokluk kan şekerini dengelediği için tüketimi şeker hastalarına öneriliyor. Pirinç ve makarna gibi karbonhidrat kaynaklarına eklenerek tüketildiğinde, vücuttaki glikoz seviyesini düşürdüğü belirlenmiş olan Antep fıstığı, diyabet riskini düşüren etkenlerden biridir. Uzun süre tokluk hissi sağlayan ve yemek sonrası kan glikoz konsantrasyonlarının düşmesine etki eden bu yemiş aynı zamanda düşük glisemik indekse de sahip” diyor.