Diğer
    Ana SayfaYemekBahar salataları

    Bahar salataları

    -

    nisan-2013-yemek-resim-3Rezeneli, mercimekli yeşil salata
    Malzemeler (5 kişilik)

    ● 2 adet orta boy kırmızı pancar
    ● 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    ● 1 yumru rezene, ince dilimlenmiş
    ● 100 g yeşil mercimek
    ● 200 g karışık yeşillik (roka ağırlıklı, bebek ıspanak, kıvırcık vs)
    ● 200 g beyaz peynir
    Sos için:
    ● 125 ml sızma zeytinyağı
    ● 2 yemek kaşığı taze limon suyu
    ● 1 kaşık balsamik sirke
    Yapılışı:
    Mercimeği küçük bir tencerede 15 dakika haşlayın ve süzün.
    Pancarları soyun, çevrelerine zeytinyağı sürüp fırına koyun ve yumuşayıncaya kadar 180 derecede pişirin. Fırından alın, soğuduktan sonra ince ince dilimleyin. Sos malzemelerini iyice karıştırın. Yeşillikleri, rezene dilimlerini, mercimeği sosun yarısı ile nazikçe karıştırın. Pancarları ekleyin, hafifçe karıştırın.
    En üste peyniri de serpiştirip kalan sosu salatanın üzerinde gezdirin.

    Salatanıza biraz da bitkisel protein katmak isterseniz mercimek harika bir seçim olacak. Düşük kalorili mercimek içeriğinde bulunan folik asit ve magnezyum ile kalp sağlığını korumaya yardımcı oluyor.

    nisan-2013-yemek-resim-4Fesleğenli ve bademli makarna salatası
    Malzemeler (4 kişilik)

    ● 350 gr deniz kabuğu ya da burgu integral makarna
    ● Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
    ● 2 diş sarımsak
    ● 1 avuç fesleğen yaprağı
    ● Yarım çay bardağı frenk soğanı ya da taze soğan, ince kıyılmış
    ● Yarım çay bardağı maydanoz, ince kıyılmış
    ● Bir kase çeri domates
    ● 2 yemek kaşığı çiğ badem, kırılmış
    ● Tuz
    ● Taze çekilmiş karabiber
    ● Parmesan peyniri
    Yapılışı:
    Makarnayı bir tencerede paket üzerindeki pişirme süresine göre haşlayın. Süzüp, yapışmaması ve kurumaması için biraz zeytinyağı döküp karıştırın ve soğumaya bırakın. Bu sırada 1 kaşık zeytinyağını tavada ısıtın. Kıyılmış sarımsakları yarım dakika yağda soteleyin. Ocağı kapatıp ince kıyılmış frenk soğanı, maydanoz ve fesleğen yapraklarını tavaya atıp karıştırın. Tuzunu ekleyin. Bu karışımı püre haline gelinceye kadar mutfak robotunda çekin.
    Makarnayı sos ile karıştırın. Badem ve domateslerle harmanlayın. Karabiberi ve kalan zeytinyağını çiğ olarak ekleyin. Parmesan peyniri ile süsleyip servis yapın.

    Tam buğday unundan yapılan integral makarna posa, mineral ve kompleks karbonhidratlar açısından zengin, glisemik indeksi düşük bir besin. Bu sayede uzun süre tok kalmanızı sağlayacak.

    Devamı diğer sayfada



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz