Son zamanlarda giderek büyüyen ‘balığın üstüne limon sıkılır mı, sıkılmaz mı?’ tartışmasına Dr. Ali Fuat Aytekin Formsanté dergisi nisan sayısında yanıt verdi.
Beynin gıdası olarak görülen balık yağı, sağlığımız için önemli bir besin takviyesi. Omega-3 olarak da bilinen besin kaynağı, balık yiyerek alındığı gibi kapsül şeklinde hazırlanan ilaçlardan ya da sıvı halde de tüketilebiliyor.
Balık yağının kalitesini, kurşun ve civa oranının sıfır oluşuna bağlayan Dr. Ali Fuat Aytekin, Antartika’da yaşayanların kalp krizi riskinin Avrupa’da yaşayanlara oranla çok düşük olduğuna dikkat çekiyor.
BALIĞIN ÜSTÜNE LİMON SIKILIR MI?
“Omega-3, hem kanı sulandırıyor hem de antikolajen gibi bir sürü özelliği var. Ancak halk arasında doğru bilinen bir yanlış var; balığın üstüne limon sıkılmaz! Çünkü limon, Omega-3 ile etkileşime girdiğinde onu bozarak, etkisini yitirmesine neden oluyor.”
?Balığın üstüne limon sıkılır mı, sıkılmaz mı?
— Formsanté Dergisi (@formsante) February 3, 2020