Diğer
    Ana SayfaFitnessEgzersiz, fitness yaparken bu 3 hatadan uzak durun

    Egzersiz, fitness yaparken bu 3 hatadan uzak durun

    -

    Kaş yapayım derken göz çıkarmanızı istemeyiz. Fitness rutininizde işe yarayacaklarını düşündüğümüz ama aslında büyük hatalardan ibaret olan durumların önüne geçin!

    Her zaman düzenli egzersiz yapmanın mevsime dayalı olmaması gerektiği konusunda fikirlerimizi belli etsek de büyük bir kesim sadece yazdan biraz önce egzersiz yapmaya bikini vücudu hedefine odaklanarak ‘mevsimsel sağlıklı yaşam’ için kolları sıvıyor. Sonbahar ve kış sezonunu deyim yerindeyse çoğunlukla tembellik yaparak, sağlıksız beslenerek geçirenler için kolları sıvama zamanı yaklaşıyor. Yani ilkbahar sezonu gelip çatıyor… İşte tam da bu dönemlerde yeni hedefler belirlemek, hayal edilen bikini vücuduna kavuşmak için çalışmaya başlamak için ideal bir dönem. Peki hiç düşündünüz mü? Hedefleriniz doğruyu ne kadar yansıtıyor ya da acaba birtakım fedakarlıklar yapmanıza değecek cinsten mi?

    HATA 1

    VÜCUDA DÜŞMANMIŞ GİBİ DAVRANMAK
    Basit bir örnek ile başlayalım… Her neye karşı savaş açarsanız o da size karı savaş açacak! Aynı şey vücudunuza karşı savaş açtığında da geçerli oluyor. Gelecekteki hedeflerinize ulaşmak için yeni bir siz yaratmak, daha taze hissetmek ve yenilenmek istiyorsunuz. Siz; hedefinize giden yolda birtakım gayretler gösterirken vücudunuzdan da birçok farklı olumlu etkiyi hemen görmek istiyorsunuz. Sürekli egzersiz yapıyorsunuz, dur durak bilmeden yeni egzersiz çeşitleri deniyorsunuz. Belki de kilo almayacağınızı düşünerek beslenme düzeninde minimum seviyeye inmeye çalışıyorsunuz ya da sağlıklı bir uyku kalitesine sahip olamıyorsunuz. Çok fazla hareket edip olması gerektiği gibi beslenemeyip uyuyamadığınızda ise görmek istediğiniz olumlu etkileri ne yazık ki göremiyorsunuz. Çoğu alanda olduğu gibi ‘sakinlik’ en büyük silahınız olsun… Vücudunuza sanki size karşı biriymiş gibi davranıp, mucizevi bir makine niteliğinde çalışan bedeninizi hor kullandığınız zaman malesef yorgun düşmeye başlayacak, kendini sağlıklı şekilde yenilemeyecek. Sonuç: Hedefinizi belirleyin, bedeninizle iletişim içinde olun ve ona kulak verin. Size söylediklerine güvenin. Kimsenin beslenme ve egzersiz düzenini benimsemeden sadece size iyi geleni bulun ve çalışmaya devam edin.

    HEMEN HAREKETE GEÇMEK İÇİN UFAK BİR MOTİVASYON!
    Georgia Üniversitesi’nde sürekli yorgun hisseden ve egzersiz yapmayan kişiler üzerinde yapılan bir araştırma; haftada üç kez düşük yoğunlukta bisiklete binenlerin, egzersiz yapmayanlara göre daha çok enerjiye sahip olduğunu gösteriyor. Bu araştırmayı takip eden başka bir çalışmada ise aynı bisikletçilerin egzersiz yapmaya devam ettikleri altı hafta boyunca ekstra gücü korudukları ortaya çıkıyor.

    - Advertisement -

    HATA 2

    SOSYAL MEDYA HESAPLARIYLA MOTİVE OLMAK
    Çağımız ve işlerimiz gereği sosyal medya olmadan neredeyse hiç adım atamaz haldeyiz. Fitness da bu çağdan nasibini alıyor ve sosyal medya gücünü fitness dünyasında da iyiden iyiye gösteriyor. Kimi zaman avantajlı kimi zaman değil… Tıpkı hayal ettiğiniz vücuda kavuşurken edinmeniz gereken motivasyonu sosyal medyadaki kusursuza yakın güzellikteki ünlülerin sayfalarından almamanız gerektiği gibi. Ancak unutmayın ki siz de diğerleri gibi teksiniz. Özelsiniz ve kendinize has bir karaktere, güzelliğe, zihne, bedene ve sağlığa sahipsiniz. Sosyal medyadaki güzellik algısı tekdüze ilerlerken, siz siz olun bu tuzağa düşmeyin. Kendi bedeninizin en iyi haline sahip olmak için çalışın. Evet, gerekirse hayal ettiğiniz vücuda sahip kişilerden feyz alın, motivasyon kazanın ama asla taklit etmeye çalışmayın.

    HATA 3

    HEDEFİNİZE VARMAYI ENGELLEYECEK ETKENLERE YENİK DÜŞMEK
    Hepimizin bir dönem büyük bir motivasyonla düzenli egzersiz hayatına geçiş yaptığı ancak sonrasında bu motivasyonun azalarak bittiği bir dönem olmuştur… “Hadi, bitir şu işi!” diye atılan büyük adımlar, zaman içinde küçülmeye başlayabiliyor. Birkaç gün, hafta ya da ay boyunca en iyi şekilde ilerleniyor, planlar yoğunlaşıp stres bedeni ele geçirince eski düzene geri dönülüyor. Tam da bu noktada hedefleri planlanan şekilde yakalamaya çalışmanın aslında ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Adım bir, hedefi belirleyin. Adım iki, belirlediğiniz hedefe inanın. Adım üç, hedefe varmak için yolunuzdan şaşmayın. Tüm adımları en sağlıklı şekilde atabilmek için ise neyi neden yaptığınızı kendinize her zaman hatırlatın. Çünkü sizi başarıya hazırlayacak ve hedefe götürecek faktörler bunlar…

    İLGİLİ İÇERİKLER



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz