Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetBu beyazlardan uzak durmayın

    Bu beyazlardan uzak durmayın

    -

    KARNABAHAR
    İndol içeriği çok yüksek olması sebebiyle kanser savaşçısı sebzelerin başında geliyor. Ayrıca güçlü bir antioksidan olan sülfürofan sayesinde doğal detoksifikasyon sağlıyor.
    ➤ Nasıl?
    Çorbalara ekleyebilir, kıymalı yemeğini yapabilir, patates püresine lezzet katmak için kullanabilirsiniz. Buharda pişirilip salatalarda kullanmak da bir seçenek….
    ➤ Ne kadar?
    Mevsiminde bolca tüketilmesi öneriliyor.
    ➤ Kimler?
    Ailesinde kanser geçmişi olanlar ve detoks yapmak isteyenler başta olmak üzere herkesin tüketmesi gerekiyor.

    BALIK
    Beyaz etli balıklar diğer hayvansal kaynaklı proteinlerden daha az yağ içeriyor. Aynı zamanda vitamin ve mineraller açısından zengin ve kalorisi düşük olan balık, kalp sağlığı için önemli olan Omega 3 ve Omega 6 yağ asitlerini içeriyor. Balığın içerisinde, beyin sağlığı için gerekli olan iyot, demir ve kolin gibi besin öğeleri de bulunuyor.
    ➤ Nasıl?
    Kızartma yerine fırında pişmiş olarak tüketilmesi öneriliyor.
    ➤ Ne kadar?
    Özellikle Omega 3 açısından zengin olan balıklar haftada en az 2 porsiyon tüketilmeli.
    ➤ Kimler?
    Hamileler, büyüme çağındaki çocuklar ve yaşlılar başta olmak üzere herkesin tüketmesi gerekiyor.

    aralik-2012-beslenme-2-resim-7TAVUK VE HİNDİ
    Göğüs eti dışındaki bölümlerinde daha fazla kalori ve yağ bulunuyor. Tavukta bulunan niasin, enerji metabolizmasında, sindirim sisteminde, cilt sağlığı ve sinir sistemi üzerinde önemli etkilere sahip… Tavukta az miktarda doymuş yağ bulunuyor ve kalp sağlığı açısından kırmızı ettten daha iyi bir seçenek. Kansere karşı koruyucu etkisi olan selenyum ise hindi etinde, tavuktan daha fazla bulunuyor.
    ➤ Nasıl?
    Organik yetiştirilen tavuk ve hindi, antibiyotik ve hormon kullanılmamış olması nedeniyle daha uygun bir seçenek… Sağlıklı bir öğün için kızartma yerine ızgara ya da haşlama olması öneriliyor.
    ➤ Ne kadar?
    Günlük beslenmede protein ihtiyacını karşılamak için bir öğün.
    ➤ Kimler?
    Kırmızı et tüketimini azaltmak isteyenler başta olmak üzere herkes için uygun bir besin kaynağı…

    Yaprak ÇETİNKAYA

    Formsanté Dergisi Aralık 2012 Sayısı



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz