Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetDereotu hangi hastalıklara, nelere iyi gelir? Faydaları nelerdir?

    Dereotu hangi hastalıklara, nelere iyi gelir? Faydaları nelerdir?

    -

    Salataların vazgeçilmez çeşnilerinden biri olan dereotu, tam bir vitamin ve mineral deposu. Peki, dereotunun faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara, nelere iyi gelir? Dereotu uzun süre nasıl muhafaza edilir? Dereotunun besin değeri nedir?

    Rusya’nın güneyi, Akdeniz Bölgesi ve Batı Afrika’da doğal olarak yetişen bu bitkide kalsiyum, manganez, demir ve magnezyum mineralleri ile A ve C vitaminleri bol miktarda bulunuyor.

    DEREOTU HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

    Sindirime bağlı mide krampları ve mide ağrılarını gidermeye yardımcı olan dereotu, kolesterolün düşmesinde de önemli rol oynuyor. Bazı bileşenleri (monoterpene) vücuttaki birtakım toksinlerin temizlenmesini sağlayan enzimlerin üretimini tetikleyen bu bitki, özellikle sigara dumanının vücutta yarattığı hasarı en aza indirmek için öneriliyor.

    DEREOTU UZUN SÜRE NASIL MUHAFAZA EDİLİR?

    Kırılgan bir bitki olduğu için tazeliğini birkaç gün koruyabilen dereotunun zaman geçirilmeden tüketilmesi gerekiyor. Kurutulmuş hali ise kuru ve güneş almayan bir yerde saklanması halinde tazeliğini altı ay kadar koruyabiliyor.

    DEREOTUNUN BESİN DEĞERİ

    Ortalama bir avuç taze dereotu sadece 17 kalori. Bu miktarda dereotu 2,8 gram karbonhidrat, 1,4 gram protein, 5,3 gram lif, 27 mg sodyum, 647 mg potasyum, 70 mg C vitamini, 230 mg kalsiyum, 5,5 mg demir içeriyor.



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz