Yaş ilerledikçe kemiklerdeki protein örgüsü de seyreliyor. Kemiklerin kalsiyum ağırlıklı mineral maddesinin azalması ise kırığa karşı direnci azaltıyor. Diyetisyen Derya Fidan, güçlü kemiklere sahip olmak için şu önerilerde bulunuyor: “Kalsiyum kaynağı yoğurt ve sert peynirler gibi süt ürünleri ile kalın yapraklı yeşil sebzeler, marul, semizotu, yeşil biber, ıspanak, dereotu benzeri sebzeleri sofranızdan eksik etmeyin. Magnezyumdan da zengin ceviz, kabak, ay çekirdeği, fındık ve badem tüketin. Kemikli tencere etleri, paça çorbası, sakatat gibi kolajen zengini besinlerden faydalanın. İdrarla kalsiyum kaybını artıran tuz tüketimini sınırlayın.”
Önceki İçerik
Sonraki İçerik
RELATED ARTICLES
Tam bir sebze canavarıyım
‘Binbir Gece’ dizisindeki rolüyle her hafta evlerimize konuk olan, sevilen oyuncu Ceyda Düvenci “bakımlı, kendini her haliyle seven ve güvenen, sağlığına dikkat eden kadınlar...
Diyette başarısızlık yoktur, vazgeçmek vardır
Yeni kitabı ‘Afiyetle Diyet’’in raflardaki yerini aldığı bugünlerde Uzman Diyetisyen Dilara Koçak ile bir söyleşi yaptık ve ondan stil sırlarını öğrendik...Yeni kitabınızdan biraz bahseder...
Tek yaptığım spor oğlumla yürümek
G.O.R.A'nın çekimleri için ne diyeceksiniz?Çekileli uzun zaman oldu! İnsan bir şey çektiği zaman hemen seyretmek istiyor ama bu filmin başına hakikaten gelmedik şey kalmadı....