Güçlü kemiklerin yolu mutfaktan geçiyor

Yaş ilerledikçe kemiklerdeki protein örgüsü de seyreliyor. Kemiklerin kalsiyum ağırlıklı mineral maddesinin azalması ise kırığa karşı direnci azaltıyor. Diyetisyen Derya Fidan, güçlü kemiklere sahip olmak için şu önerilerde bulunuyor: “Kalsiyum kaynağı yoğurt ve sert peynirler gibi süt ürünleri ile kalın yapraklı yeşil sebzeler, marul, semizotu, yeşil biber, ıspanak, dereotu benzeri sebzeleri sofranızdan eksik etmeyin. Magnezyumdan da zengin ceviz, kabak, ay çekirdeği, fındık ve badem tüketin. Kemikli tencere etleri, paça çorbası, sakatat gibi kolajen zengini besinlerden faydalanın. İdrarla kalsiyum kaybını artıran tuz tüketimini sınırlayın.”

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here