Diğer
    Ana SayfaSağlıkHasta olmadan yaşamak mümkün mü?

    Hasta olmadan yaşamak mümkün mü?

    -

    ocak-2013-saglik-4-resim-4Hasta olmadan yaşamak için bunları yapın!

    Alkol ve sigaranın kabul edilebilir bir miktarı var mı?
    Alkol bir zehirdir, karaciğer hücrelerine ve tüm sisteme zarar verir. Bir doktor olarak alkolü asla tavsiye edemem. Belli aralıklarla bir kadeh kabul edilebilir. Her gün alkol alıyorsanız karaciğeriniz onu temizlemek, suyla seyreltip atmak için sürekli çalışıyor demektir. Sigarayı konuşmaya bile gerek yok. Eğer sigara içiyorsanız Çernobil’i uzakta aramayın çünkü içinizde…

    Psikolojimizin sağlığa etkisi nedir?
    İnançlı ve olumlu insanların daha az hastalandığı ve daha hızlı iyileştiği biliniyor. Yoğun bakımda bunun örneklerini görüyoruz. Üç kalp damarı tıkalı olduğu için ameliyat olmuş, neşeli bir hasta aynı gün yoğun bakımdan çıkarken, daha hafif bir ameliyat geçirmiş ancak sürekli şikayet eden diğer hasta türlü çıkamıyor. Çünkü gerginlik damarların da gerilmesine neden oluyor; damarlara yeterince kan gitmeyince iyileşme gerçekleşmiyor. Herkes kendi rahatlama yolunu bilir aslında. Bazıları için dua etmek, bazıları için güzel bir kitap okumak hatta bulaşık yıkamak bile olabilir. Yeter ki kendinize vakit ayırın.

    D VİTAMİNİ OLMAZSA OLMUYOR
    Dr. Ender Vardar: “D vitamininin artık bir hormon olduğunu keşfettik. Bugüne kadar kalsiyumun emilimini artırdığını, kemik gelişimi için faydalı olduğunu biliyorduk. Artık bağışıklık sistemi için de çok önemli olduğunu biliyoruz. Birçok kanser hastasında D vitamininin düşük olduğu tespit ediliyor. D vitamininin en iyi kaynağı güneş. Yazın sadece kollarımızın 10- 15 dakika güneş görmesi vücudun D vitamini üretmesine yetiyor. Ancak kışın sorunlar başlıyor. Balık, ceviz ve yumurta sarısı gibi gıdalarda bulunsa da yetersiz kalıyor. Bu nedenle ben hastalarıma D vitamini desteği öneriyorum. Özel durumlarda bu miktar artırılabiliyor” diyor. Dr. Vardar, Omega 3’ün de çok önemli bir yağ asidi oluduğunu belirterek, şunları söylüyor: “Batı toplumları balık toplumu, biz ise ekmek… Eğer balık toplumu olursak fark yaratırız.”

    ocak-2013-saglik-4-resim-5BİR ÖNERİ
    Dr. Ender Vardar, evde ve ofiste yanında bir sürahi su bulunduruyor. Bir litre suyun içine bir limonun suyunu ve bir çay kaşığı karbonat ekliyor. Karbonat vücuttaki asitliği ortadan kaldırırken, limondaki sitrik asit de alkalizasyon yani asitliğe karşıt görev yapıyor. Midesi limona karşı hassas olanlar bir kaşık elma sirkesi de kullanabilir.

    - Advertisement -

    Affetmek neden önemli?
    Öyle hastalarım var ki annesine, eşine, patronuna öfkeli ve bu duyguyu sırtında yük gibi taşıyor. Affedin… Gerçek şifa burada… Karşı taraf hak ettiği için değil, siz yüklerinizden kurtulmak için affedin. O kişilere karşı öfkeyi devam ettirmek sadece bizim yükümüzü artırıyor, bu da bizi hasta ediyor. Kendi özgürlüğünüz için affedin. Aksi takdirde içinizde sürekli sizi kemiren bir kurt oluyor ve onun yarattığı stres damarları daralmış, kanlanması bozulmuş, asitlenmesi artmış ve sonunda hastalanmış bir vücuda neden oluyor. Bilimsel araştırmalar kendini sevmeyen, değersiz hisseden, güvensiz, evhamlı, endişeli, sürekli olumsuz düşünen kişilerin de hastalıklara daha sık yakalandığını gösteriyor.

    Devamı diğer sayfada



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz