Son yılların trendi kaselerin içerisinde gıdaları hem birbirinden ayrı hem de birlikte tüketmek. Baby Green’in hazırladığı lezzet ve sağlık deposu bu kaseler göze de hitap ediyor.
Baby Green
İki genç kadın girişimci Alara Ziyal ve Selin Karataş tarafından geçtiğimiz yıl ekim ayının başında 42 Maslak’ta açılan Baby Green’in sağlıklı fast food alanında Türkiye’de bir ilk olması hedefleniliyor. İkili, hızlı yaşamın getirdiği sonuçlardan biri olan hızlı beslenme ihtiyacının insanları yönelttiği kötü beslenme alışkanlıklarına karşı bir alternatif sunuyor. Yükselişte olan sağlıklı beslenme bilincine destek olarak taze ürünlerle ulaşılabilir bir marka yaratılmış. Menüdeki birbirinden lezzetli salata, kase ve wrap seçeneklerinin yanı sıra seçici müşteriler için yaratılan “Kendin Yarat” bölümü de restoranda tercih edilen favorilerden.
BARBEKÜ TAVUKLU SALATA
Malzemeler
• 200 g roka-maskolin karışımı
• 50 g kırmızı soğan turşusu
• 40 g mevsim meyvesi
• 30 g tortilla cipsi
• 120 g ızgara küp tavuk
• 35 g suda misket mozzarella
• 60 g baby barbekü sos
Soğan sirkesi için
• 125 ml beyaz sirke
• 250 ml su
• 1 yemek kaşığı şeker
• 1,5 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Soğan sirkesi için sirke ve suyu kaynama noktasına getirip içinde şeker ve tuzu eritin. Daha sonra bu karışımı jülyen doğradığınız soğanların üstüne bir kavanoza döküp soğumaya bırakın. Soğan turşunuz birkaç saat içinde hazır olacak. Turşu hazır olduktan sonra bütün malzemeleri karıştırıp sosa ekleyip servis edin.
KÖRİ KASE
Malzemeler
• 150 g yasemin pilavı
• 90 g karnabahar
• 90 g baharatlı brokoli
• 70 g nohut
• 50 g kırmızı lahana
• 30 g havuç
• 60 g köri yoğurt sos
Hazırlanışı
Karnabaharları tuz, karabiber, zerdeçal ve zeytinyağı ile harmanlayıp 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Küçük parçalara böldüğünüz brokolileri tuz, karabiber, acı toz biber ve zeytinyağı ile harmanlayıp 10 dakika 200 derece fırınlayın. Önceden haşlanmış nohutları tuz, karabiber, tatlı toz biber ve zeytinyağı ile harmanlayıp 20 dakika 200 derece fırınlayın. Malzemeleri kase içinde yan yana dizip üzerinde köri yoğurt sos ile servis edin.
KÖRİ-YOĞURT SOS
Malzemeler
• 2 adet soğan
• 6 diş sarımsak
• 1 kg yoğurt
• 4,5 yemek kaşığı köri tozu
• 6 yemek kaşığı tahin
• 3 adet limonun suyu
• 500 ml zeytinyağı
Hazırlanışı
Soğanı yemeklik doğrayıp tavada 5 dakika öldürün. Sarımsak ve köriyi ekleyip 1 dakika daha kavurun. Diğer malzemeler ile birlikte blender’dan geçirin.
SOMON KASE
Malzemeler
• 100 g roka-maskolin
• 100 g haşlanmış kinoa
• 90 g baharatlı brokoli
• 100 g fırın mantar
• 100 g fırın somon
• 60 g zerdeçal-zencefil sosu
Hazırlanışı
Küçük parçalara böldüğünüz brokolileri tuz, karabiber, acı toz biber ve zeytinyağı ile harmanlayıp 10 dakika 200 derecede fırınlayın. Mantarları tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırıp 200 derecede 20 dakika fırınlayın. 100 g derisiz somonu tuz, karabiber ve zeytinyağı ile yoğurduktan sonra limon ve defne yaprağı ile beraber yağlı kağıda sarıp 200 derece fırında 12 dakika pişirin.
MERCİMEK AVOKADO SALATSASI
Malzemeler
• 200 g Akdeniz yeşilliği
• 35 g yeşil mercimek
• 90 g baharatlı brokoli
• 70 g nohut
• 10 g kuru üzüm
• 1⁄4 avokado
• 60 g elma-bal vinaigrette
Hazırlanışı
Yeşil mercimekleri hafif dişe gelecek şekilde haşlayın. Önceden haşlanmış nohutları tuz, karabiber, tatlı toz biber ve zeytinyağı ile harmanlayıp 20 dakika 200 derece önceden ısıtılmış fırına atın. Küçük parçalara böldüğünüz brokolileri tuz, karabiber, acı toz biber ve zeytinyağı ile harmanlayıp 10 dakika 200 derece fırınlayın. En son bütün malzemeyi karıştırıp servis edin.
ELMA-BAL VİNAİGRETTE
Malzemeler
• 900 ml taze sıkılmış elma suyu
• 250 ml elma sireksi
• 20 g bal
• 20 g tuz
• 5 g karabiber
• 250 g zeytinyağı
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri Blender’dan geçirin ve sosunuz hazır.
Derleyen: Deran Çetinsaraç