Diğer
    Ana SayfaYemekMevsiminde, taze taze!

    Mevsiminde, taze taze!

    -

    Ayva tatlısıAyvalı, bal kabaklı sonbahar lezzetleri
    Sapsarı ayvalar, kocaman ballı kabaklar sonbahara hem renklerini hem de lezzetlerini veriyor. “Mevsimin bu iki güzel meyvesiyle klasik tatlar dışında farklı neler yapabiliriz?” sorusunu yönelttiğimiz Farketmez Restoran’ın sahibi ve şefi Erdal Kılıç, bizim için muhteşem lezzetler hazırladı. Kılıç’ın ayva ve bal kabağına farklı yorumlar katarak hazırladığı besleyici ve keyifli bu yemekleri pişirmek için acele edin, çünkü şimdi ayvanın ve bal kabağının tam zamanı!

    AYVA TATLISI
    Malzemeler:

    ● 4 olgun ve düzgün ayva
    ● 10 çorba kaşığı toz şeker
    ● İki bardak su
    ● Bir iki adet karanfil
    ● Bir kahve fincanı konyak (tercihe bağlı)
    ● 150 ml. süzme yoğurt
    ● 150 ml. krema

    Hazırlanışı:
    Ayvaları soyarak limon ile ovun. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın ve çekirdekleri saklayın. Kestiğiniz yeri ve çekirdek çukurunu da limon ile ovun ki kararmasın. Sekiz parça ayvayı birbirine çok değmeden alabilecek büyüklükte çok derin olmayan bir pişirme kabına yerleştirin. Her bir ayvanın üzerine bir kaşık ve ortaya iki kaşık şeker ekleyin. Tencerenin bir kenarından bir bardak suyu ve eğer istiyorsanız konyağı yavaşça boşaltın. Çekirdekleri ve karanfilleri de serpiştirerek orta harlı ateşe oturtun. Kapağı kapalı olarak ateşte pişirin. Sık sık bir kepçe yardımı ile suyundan alarak ayvaların üzerine dökün ve renk almasını sağlayın. Şurubu iyice koyulaşıp koyu kırmızı hale gelince ayvaları bir kürdan ile kontrol edin, yumuşakça batıyorsa pişmesi tamamdır. Eğer hâlâ biraz sertlik varsa kalan suyu yavaş yavaş ekleyin. Nihayet pişme işlemi tamamlandığında, tencerenin dibinde koyu kırmızı renkte ve kıvamlı bir sıvı kalmış olmalı. Ayvalar ılıyınca dikkatlice tencereden bir servis kabına alın ve hemen bir yuvarlak kesme kalıbı veya bardak ile düzgünce keserek artan parçaları bir kapta toplayın. Sonra bu kaba iyice ılımış ve koyulmuş tenceredeki suyu içerisindeki çekirdek ve karanfilleri süzerek aktarın. Blendır ile iyice püre yapın ve içerisine yoğurt ve kremayı ekleyerek karıştırın. Bu karışımı soğuyunca iki kaşık yardımı ile mekik şekli vererek ayvalarınızın üzerine koyarak servis edebilirsiniz.



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz