Diğer
    Ana SayfaYemekMoğol lezzetleri

    Moğol lezzetleri

    -

    Yeni mutfaklar tanımak, yeni tatlar denemek ister misiniz? Uzakdoğu ve özellikle Moğol mutfağından lezzetler sunan Go Mongo’nun şefleri formsanté okurları için steplerden gelen özel tatlar hazırladı.

    MOĞOL BARBEKÜSÜ
    ● Dana kontrafile-125 g (çok ince dilimlenmiş)
    ● Çeri domates-4 adet (dilimlenmiş)
    ● Meksika fasulyesi-1 çorba kaşığı
    ● Kırmızı soğan-1 adet küçük boy (jülyen doğranmış)
    ● Sivri biber-1 adet (jülyen doğranmış)
    ● Brokoli-3 baş (az haşlanmış)
    ● Karnabahar-4 baş (az haşlanmış)
    ● Taze fasulye-1 tutam (haşlanmış, doğranmış)
    ● Kabak-birkaç dilim (jülyen doğranmış)
    ● Mantar-4 adet (ince doğranmış)
    ● Havuç-1 küçük boy, (jülyen doğranmış, haşlanmış)
    ● Bebek mısır-3 adet
    ● Noodle-75 g (az haşlanmış)

    Soslar
    ● Domates sos-1-2 çorba kaşığı (tercihen domates salçası da kullanabilirsiniz)
    ● Soya sos-1 çorba kaşığı
    ● Acı sos-yarım çorba kaşığı
    ● Susam yağı-birkaç damla (zeytinyağı da kullanabilirsiniz)
    Baharatlar
    ● Birer tutam kekik, sarımsak tozu, kimyon, köri, kırmızı pul biber.
    Yapılışı
    Et ve sebze iyi kızdırılmış tavada veya sacda 5 dakika, harlı ateşte sote edin. Daha sonra noodle soslar ve baharatlar ilave ederek 1-2 dakika daha pişirin.
    Aslında yukarıdaki tarifle istediğiniz gibi oynamak, yeni soslar, baharatlar, sebzeler eklemek, hatta seçilen eti değiştirmek mümkün. Moğol barbeküsünde kesin bir tarif, kesin bir ölçü yok. Önemli olan pişirme tekniği. Go Mongo’da Moğol barbeküsü yemek istediğinizde sizi üzerinde onlarca çeşit et, sebze, sos, baharat ve noodle olan bir açık büfeye yönlendiriyorlar. Tüm bunları harmanlamak için iki tabak veriliyor. Siz de damak tadınıza göre dilediğiniz gibi dolduruyorsunuz. Tabii yabancısı olduğunuz soslarla, baharatlarla ilgili fikir aldığınız birileri de var. Levrekten, karidese, tavuk, kuzu ya da dana etine; ananastan kabağa, acı sostan kara fasulye sosuna, kimyondan kekiğe dilediğinizi ekleyebiliyorsunuz. Şef sizsiniz. Hazırladığınız tabaklar altında harlı bir ateş olan kocaman bir sacda karıştırılarak kısa bir süreyle pişiriliyor. Tarifleri restoranda formsanté olarak sizin için seçip harmanladık. Deneyin bakalım, beğenecek misiniz?

    ekim-2012-yemek-resim-2ALTAI
    Malzemeler
    ● 300 g jumbo karides (ayıklanmış)
    ● Havuç-1 adet orta boy (ince kesilmiş)
    ● Brokoli-6-8 baş, 80 g kadar (çok az haşlanmış)
    ● Mantar-6-10 adet (ince kesilmiş)
    ● 2 diş sarımsak (dövülmüş)
    ● Zencefil-1 tatlı kaşığı (püre edilmiş)
    ● Köri baharatı-1 tatlı kaşığı
    ● Soya sosu-1 çorba kaşığı
    ● Birkaç damla susam yağı
    Yapılışı
    Tavayı yağ ile kızdırın. Karidesleri 2-3 dakika tavada pişirin. Tüm sebzeleri tavaya ekleyin ve 5 dakika kadar beraber kavurun. Sarımsak ve zencefil ilave edin. Son olarak köri ve soya sosunu ekleyerek servise hazır hale getirin.

    - Advertisement -

    Devamı diğer sayfada



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz