Ara öğün:
Yeşil smoothie
1 salatalık, yarım yeşil elma, 2 avuç ıspanak, 1 kivi, zencefil (zeytin büyüklüğünde), kara lahana, limon suyu buz ve su ekleyerek hazırlayın.
Akşam:
Filizli, organik pirinç&pancar salatası
(3 kişilik)
Malzemeler:
160 gram 2-3 gün suda bekletilmiş organik kepekli pirinç (Pirinçleri 2-3 gün buzdolabında ya da dolapta suda bekletin, yumuşayınca süzüp, buzdolabında 30 dakika daha bekletin)
6-8 küçük parça pancar
50 gram ayçiçeği çekirdeği (geceden suda bekletilmiş)
1 tutam maydanoz/nane (doğranmış)
1 küçük boy doğranmış kırmızı soğan
Sos için
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı bal
1 yemek kaşığı kök zencefil
Ara öğün
1 salatalık + 10 adet çiğ badem
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri karıştırıp salatanızı hazırlayın, üzerine sosu ekleyin.
Yaprak ÇETİNKAYA
Formsanté Dergisi Temmuz 2014 sayısı