Kahvaltı saati!

05022014 yemek11

Sabahları hep aynı şeyleri yemekten sıkıldıysanız beş farklı ülkeden beş farklı ve lezzetli kahvaltı tabağından birini seçin. İster tuzlu, ister biraz tatlı, seçiminiz ne olursa olsun güne depoyu doldurmadan başlamayın.

Sağlıklı beslenme konusunda pek çok farklı yaklaşım bulunuyor. Ancak uzmanlar, güne sağlıklı bir kahvaltıyla başlamanın önemi konusunda fikir birliği içinde. Özellikle de kilo kontrolü üzerine kafa yoruyorsanız…

Çünkü sağlıklı bir kahvaltı ile hem metabolizmayı hızlanıyor hem de vücut belli bir doygunluğa ulaştığı için sonraki öğünlerde “saldırarak yeme” davranışı önleniyor. Yapılan araştırmalar aşırı kilonun düzenli olarak kahvaltı yapan kişilerde, yapmayanlara göre dört kat daha az görüldüğünü gösteriyor. Ayrıca kahvaltı bağışıklık sistemini de destekliyor. Oysa modern hayat, insanların kahvaltı alışkanlıklarını değiştiriyor. Büyük kentlerdeki koşturmaca içerisinde artık çok az kişi sabahları kahvaltı yapabiliyor. Bu kıymetli öğün çoğu zaman besin değeri düşük hazır yiyeceklerle ayaküstü geçiştiriliyor. 

Uzmanlar, uzun süre tok tutacak bir kahvaltı için tam tahıllar, süt-peynir gibi protein kaynakları, ceviz-badem-fındık gibi kabuklu yemişler tüketilmesini öneriyor. Siz de güne sağlıklı başlamak istiyorsanız, mazeretlerinizi gözden geçirin ve kahvaltı konusundaki önerilerimizi mutlaka dikkate alın.

 

Meksika

Baharatlı mısır ekmeği (4 porsiyon)

Malzemeler: 

* 3/4 bardak mısır unu, 

* 2/3 bardak un, 

* 1 paket kabartma tozu, 

* 1 tatlı kaşığı şeker, 

* 1 çay kaşığı tuz, 

* 2 yumurta, 

* 2/3 bardak yağsız yoğurt, 

* 1/3 bardak mısır tanesi, 

* 1/2 kase doğranmış kırmızı biber, 

* 1/2 kase doğranmış hindi ya da tavuk sosis, 

* 2 yemek kaşığı doğranmış jalapeno biber.

Hazırlanışı: Genişçe bir kapta mısır unu, un, kabartma tozu, şeker ve tuzu karıştırın. Bir başka kapta yoğurt ve yumurtaları çırpın. Mısır unlu karışıma yumurta ve yoğurtlu karışımı ekleyin, iyice karışana kadar çırpın. Bu karışımın içine mısır tanelerini, sosisi, biberleri katıp nazikçe bir kaşıkla karıştırın. Yuvarlak bir pişirme kabına boşaltın. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here