Diğer
    Ana SayfaHaberKulak tıkanıklığı kendiliğinden geçer mi? Ne iyi gelir, nasıl geçer?

    Kulak tıkanıklığı kendiliğinden geçer mi? Ne iyi gelir, nasıl geçer?

    -

    Kulak tıkanıklığının nedenleri arasında kulak kiri, enfeksiyonlar ve alerjilerin yer aldığına dikkat çeken Medical Park Ordu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ahmet Yılmaz, “Kulak tıkanıklığı bazen kendi kendine çözülebildiği için tıbbi müdahale gerektirmeyebilir. Ancak bazı semptomlar devam ederse veya şiddetli ağrı, ateş ve iştahsızlık gibi ciddi kulak enfeksiyonu durumlarında geç kalmadan doktora başvurmalıdır” dedi. Peki, kulak tıkanıklığı neden olur? Kulak tıkanıklığı kendinden geçer mi? Ne iyi gelir? Medical Park Ordu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ahmet Yılmaz, kulak tıkanıklığı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

    KULAK TIKANIKLIĞI NEDEN OLUR?

    Nezle, soğuk algınlığı: Burnun viral bir enfeksiyonu en yaygın nedenidir. Burun tıkanıklığı kulak tüpünü de (östaki borusu) tıkar. Kulak tüpü normalde havayı orta kulakta tutar.

    Kulak enfeksiyonu: Orta kulak iltihabı da o tarafta boğuk işitmeye neden olabilir. Bu genellikle bir kulak enfeksiyonu ile olur.

    Orta kulak sıvısı: Enfeksiyon temizlendikten sonra orta kulakta sıvı kalabilir. Aylarca sürebilir. Ana belirtiler kulakta patlama ve çıtırtı sesleridir.

    Burun üfleme: Çok sert üflemek, salgıların kulak tüpüne girmesine neden olabilir.

    - Advertisement -

    Alerjik rinit: Saman nezlesi, polenlere karşı alerjik bir reaksiyondur. Burun tıkanıklığına, berrak akıntıya ve hapşırmaya neden olur. Ayrıca kulak tüpünü tıkayabilir ve kulaktaki salgıları yedekleyebilir.

    Rakım değişikliği: Kulak tüpü tıkalıysa hava basıncındaki ani artışlar kulak zarının gerilmesine neden olabilir. Ana semptom kulak ağrısıdır. Bazen sadece tıkanıklığa neden olur. Genellikle iniş için aşağı inerken başlar. Dağ sürüşü sırasında da oluşabilir.

    kulak tıkanıklığı

    KULAK TIKANIKLIĞI KENDİ KENDİLİĞİNDEN GEÇER Mİ?

    Kulak tıkanıklığı kendi kendine çözülebilmektedir. Kulak tıkanıklığının nedenleri arasında kulak kiri, enfeksiyonlar ve alerjiler yer alabilir. Kulak tıkanıklığının bazı nedenleri tıbbi müdahale gerektirmese de bazı semptomlar devam ederse veya şiddetli ağrı, ateş ve iştahsızlık gibi ciddi kulak enfeksiyonu durumlarında geç kalmadan doktora başvurmalıdır.

    NASIL GEÇER, NE İYİ GELİR?

    Tıkalı kulaklarla, orta kulağınız ile burnunuzun arkası arasında uzanan östaki boruları tıkanır. Kulaklarda dolgunluk veya basınç hissi yaşanabilir. Ayrıca kulak ağrısı, baş dönmesi ve boğuk işitme olabilir. Kişinin kulakları tıkalıysa, östaki borularını açmak için yutmayı, esnemeyi veya şekersiz sakız çiğnemeyi denemelidir. Bu işe yaramazsa, derin bir nefes alınmalı ve burun delikleri sıkıştırılarak ve ağız kapalı tutarak burundan nazikçe üflemeye çalışılmalıdır. Mutlaka iyi gelecektir.



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz


    Tam bir sebze canavarıyım

    ‘Binbir Gece’ dizisindeki rolüyle her hafta evlerimize konuk olan, sevilen oyuncu Ceyda Düvenci “bakımlı, kendini her haliyle seven ve güvenen, sağlığına dikkat eden kadınlar...

    Diyette başarısızlık yoktur, vazgeçmek vardır

    Yeni kitabı ‘Afiyetle Diyet’’in raflardaki yerini aldığı bugünlerde Uzman Diyetisyen Dilara Koçak ile bir söyleşi yaptık ve ondan stil sırlarını öğrendik...Yeni kitabınızdan biraz bahseder...

    Tek yaptığım spor oğlumla yürümek

    G.O.R.A'nın çekimleri için ne diyeceksiniz?Çekileli uzun zaman oldu! İnsan bir şey çektiği zaman hemen seyretmek istiyor ama bu filmin başına hakikaten gelmedik şey kalmadı....