O külahı yavaşça yere bırakın!

Dondurma, yaz aylarının en sevilen yiyeceği ama hiç de zannedildiği gibi masum değil. Diyetisyen Emre Uzun, ağırlıklı olarak süt, glikoz şurubu ya da şekerle yapılan bir paket dondurmanın ortalama 150-300 kalori olduğunu, buna bazen glütenin de eklenebildiğini söylüyor: “Dondurma temelde glütensiz bir yiyecek olduğu halde yapımında buğday nişastası, malt ve bazı yapay tatlandırıcılar ile renklendiriciler kullanılabiliyor. Dolayısıyla tercih ettiğiniz dondurma çikolatalı, kurabiyeli ve benzeriyse içinde glüten olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu nedenle de hazır dondurma tüketirken kutu ya da ambalajda bulunan içindekiler kısmını dikkatlice okumak gerekiyor.”

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here