UNUTKANLIKLA SAVAŞIN
Kahve: Cardiff Üniversitesi’nin çalışmalarına göre, gün içinde kahveyle beraber vücudumuza giren kafein, bilgileri çok daha hızlı bir biçimde hatırlamamıza yardımcı oluyor. AraştIrmayI yürüten Prof. Andrew Smith’e göre kafein, depresyonu da azaltan etkenler arasında yer alıyor. Gün içinde 150 miligram kafein (1 fincan kahvede ortalama 80 ila 135 mg bulunuyor) vücudunuz için oldukça yararlı oluyor.
Akdeniz tipi beslenme: The Journal of The American Medical Association’ın araştırmasına göre, Akdeniz tipi beslenen insanlar, diğer tarzda beslenenlere göre daha fazla şeyi akılda tutabiliyor. Akdeniz diyetiyle beslenmek alzheimer hastalığı riskini azaltırken, hafızanın güçlenmesine yardımcı oluyor. Bunun asıl sebebi olarak da, bu beslenme tipinde yüksek miktarda yeşillik, sebze ve meyvenin olması gösteriliyor. Hafızanızın güçlü olması için bol miktarda sebze, meyve ve salata tüketmek şart!
Kırmızı şarap: Kırmızı şarabın içinde yer alan antioksidanlar, alzheimer hastalığı riskini yüzde 50’ye kadar azaltıyor. Eğer şarabı doğrudan içemiyorsanız, kahvenizin içine ekleyebilir, çikolatayla beraber ya da tatlınızın yanında tüketebilirsiniz.
SAĞLIKLI ZAYIFLAYIN
Yumurta: Rafadan, kayısı ya da omlet? Kahvaltının vazgeçilmezi yumurtanın aynı zamanda dengeli kilo vermek konusunda iddialı olduğunu biliyor muydunuz? Maastriht Üniversitesi’nin araştırmasına göre, her sabah yenilen bir yumurta, protein açısından güçlü olduğu için enerji yakmanıza yardımcı oluyor.
Antep fıstığı: Kim demiş Antep fıstığı hem kilo hem de sivilce yapar diye? Bu eski inanışları bir kenara bırakın ve Amerika Klinik Beslenme Gazetesi’nin bilimsel araştırmasına kulak verin: Günde bir avuç yiyeceğiniz Antep fıstığı, oleik asid içeriyor ve sizi gün boyu, sanki bir öğün yemek yemiş gibi tok tutuyor.
Yeşil salata: Zayıflamak isteyenler için salata yemek zaten bilindik bir yöntem, ancak yeşil salatanın çok düşük bir kaloriye sahip olduğunu hatırlatalım. Yeşil salatayı tüketirken bol bol su içmeyi ihmal etmeyin, hazmı kolaylaştırıp sindirime yardımcı oluyor.