SEBZELİ JAMBONLU MUFFİN
4 kişilik / 1 porsiyonu 350 kalori
Malzemeler:
* 150 gr. beyaz un * 150 gr. kepekli un
* 100 gr. az sızma zeytinyağında sotelenmiş dana jambon
* 25 gr. dondurulmuş bezelye * 60 gr. tereyağı
* 25 gr. ufak küp doğranmış, az haşlanmış kabak
* 20 gr. ufak küp doğranmış, konserve kırmızı biber
* 2 yumurta, 1/2 poşet kabartma tozu
* 6 çorba kaşığı parmesan peyniri
* 150 ml. süt * Tuz ve tane öğütülmüş karabiber
Yapılışı:
Bir kaba veya miksere ilk önce un karışımını aktarıp (beyaz ve kepekli un) ayrı bir yerde çırptığınız yumurtaları, sütü, kabartma tozunu, 40 gr. erimiş tereyağını, öğütülmüş karabiberi içine ilave edin. Mikserle iyice karıştırın. Sebzeleri ve parmesanı karışıma ekleyerek, tahta veya silikon kaşıkla karıştırın. Muffin kaplarını kalan tereyağıyla yağlayıp hafif unlayın. Karışımı muffin kaplarına dökün. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30- 45 dakika pişirin.
Prodüksiyon: Aytaç Özkardaş Gozzi
Fotoğraflar: Ozan Kutsal