Diğer
    Ana SayfaYemekYeni yıl partisine hazır mısınız?

    Yeni yıl partisine hazır mısınız?

    -

    italyan-usulu-karalahana-dolmasiİTALYAN USULÜ KARALAHANA DOLMASI
    4-6 kişilik / 1 porsiyonu 340 kalori

    Malzemeler:
    * 750 gr. karalahana (bir miktar da tencerenin altını döşemek için gerekecek) * 700 gr. az yağlı kıyma
    * 30 gr. çok ince doğranmış sucuk * Az galeta unu
    * 2 çorba kaşığı parmesan peyniri * 1 yumurta
    * 60 gr. ince doğranmış maydanoz * 1 bardak beyaz şarap
    * 1 adet rendelenmiş kuru soğan * 1 diş ezilmiş sarımsak
    * 200 ml. sıcak suda eritilmiş 1 adet sebze tablet (bulyon)
    * Tuz, karabiber * Küp kesilmiş tereyağı
    * Dolmaları sarmak için, doğal rafya (çiçekçilerden alabilirsiniz) veya frenk soğan

    Yapılışı:
    Karalahana yapraklarını ayıklayıp temizledikten sonra tuzlu sıcak suda beş dakika bekletin. Derince bir kabın içine kıymayı, yumurtayı, galeta ununu, rendelenmiş parmesan peynirini, rendelenmiş kuru soğanı, sarımsak ve doğranmış sucuğu, tuzu ve karabiberi koyarak elinizle iyice yoğurun. Daha sonra yuvarlak köfteler oluşturun. Karalahana yapraklarını temiz bir tepsiye veya tezgâha dizin, köfteleri ortaya yerleştirin ve kare şeklinde sarıp ortadan doğal rafya (veya frenk soğanı) ile bağlayın. Tencereye ilk olarak kenara ayırdığınız karalahana yapraklarını yerleştirin ve üzerine dolmaları dizin. Kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Pişirirken ara ara kepçeyle sebze suyunu dolmaların üzerinde gezdirip şarabı aktarın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz