Diğer
    Ana Sayfaİlişki2012 cinsellik trendleri belli oldu

    2012 cinsellik trendleri belli oldu

    -

    Jager kadını
    Modern kadınların birçoğunun yaşadığı sorunlardan biri olan Jager kadını terimi, güçlü fakat yalnız kadınlar için kullanılıyor. Bu kadınlar hem güçlü hem de duygusallar. İlişkilerinde mutsuz oluyor, ayrılıyor, düş kırıklığı yaşıyor ama hemen toparlanıyorlar. Dışarı çıkıyor, geziyor, konserlere gidiyor ama gece eve tek başına dönüyorlar. Uzman Klinik Psikolog Tuğba Kaplanhan, “Jager kadını güvensizlik ve korku hissediyor. Bunun nedeni ise çoğunlukla yaşanılan önceki deneyimler ve erkeklerle omuz omuza çalışma oluyor. Erkekleri çok iyi tanıyorlar ve incinmemek adına, kendilerini korumak adına böyle bir savunma geliştiriyorlar. Fakat bu davranış ne kadar iyi? Bu kadar yalnız kalmak daha fazla yalnızlığa itiyor, duygusallıktan yoksunlaştırıyor ve psikolojik olarak hüzünlü olmayı getiriyor. Jager kadınları bu durumdan kurtulmak için ‘Şimdi kimseyle beraber olmak istemiyorum ama kapımı da sıkı sıkı kapatmam. Herkesi içeri almayabilirim, her bara gittiğimde tanıştığım adamla eve gitmem ama birini seçip, onunla düzenli bir ilişki yaşayabilirim’ diyebilmeli” diyor.

    CİNSELLİKTE YENİ TRENDLER
    ➭ Yestergay

    Önceleri gay ilişkiler yaşayan ama bir süre sonra bu ilişkilerden vazgeçerek heteroseksüel ilişkiler kuran erkeklere deniyor. Bu kişiler böyle bir yaşamdan sonra evleniyor ve bir daha başka erkeklerle birlikte olmuyorlar. Yestergay’in kadın versiyonuna ise hesbiyen deniyor.

    ➭ Bromantik
    Bromantik, erkekler arasında kullanılan bir terim. İki erkek kardeş gibi yakınken aralarında romantik bir ilişki de oluyor. Woromantik ise kadınlar için geçerli olan bir terim.

    ➭ Lipstick lezbiyen
    Dişi görünüp, dişilerle arkadaşlık kuran ve kendisini dişinin beğenmesinden daha hoşnut olan kişi anlamına geliyor. Araştırmacılar bu konuda ünlü şarkıcı Madonna’yı inceliyorlar. Çünkü Madonna hem erkek hem de kadınlar tarafından çok seksi bulunan bir isim. ➭ Mezuniyete kadar lezbiyen Yurt dışında oldukça yaygın olan bu cinsel tercihte kızlar lise boyunca kimseyle çıkmıyor, yatakhanede hep birbirleriyle vakit geçiriyor ve gruplar halinde dolaşıyorlar. Mezuniyete kadar böyle ilişkiler yaşıyor fakat mezuniyetten sonra normal ilişkiler kuruyorlar.

    ➭ Heteroflexible
    Bu cinsel tercihe sahip olan kişiler, o an kadın ya da erkek hangisi müsaitse onunla birlikte oluyorlar. Biseksülden farklılar çünkü “Şimdi canım kadınla birlikte olmak istiyor” diye düşünmeden o an kim müsaitse onunla birlikte oluyorlar.

    - Advertisement -

    ➭ Pan seksüel
    Türkiye’de yaygın değil fakat yurt dışında özellikle Amerika’da çok görülüyor. Kadın, erkek, transseksüeller, travestiler gibi herkesle seks yapma isteği olan kişilere deniyor. Devamı diğer sayfada



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz