Mayıs ayının gelmesiyle içimizde hafif kıpırdanmalar başladı. “Bu yaz ne yapsak?”, “Nereye tatile gitsek?”, “Mavi yolculuk mu, yoksa güneyde bir butik otel mi?” gibi kafamızda deli sorular. Tüm bunları düşünürken birdenbire acı gerçekle yüz yüze geliyoruz: Eyvah! Peki ya kış aylarının rehavetiyle üzerimize yapışan selülitleri ne yapacağız?
Yazı: Ayşe Sönmez
Hemen panik olmayın. Korkulu rüyamız olan selülitlerden kurtulmanın iki farklı yönteminden bahsedeceğiz sizlere: Mezoterapi ve Celluknife. Mezoterapi, medikal estetik alanında çok aşina olduğumuz bir uygulama iken Celluknife çoğumuz için oldukça yeni bir teknoloji. Konu biraz da olsa ilginizi çektiyse gelin Medikal Estetik ve Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Dr. Seran Göçer’in anlattıklarına kulak verelim.
SELÜLİT NEDEN OLUŞUR?
Selülit, kişisel faktörlere bağlı olmakla beraber kadınlık hormonları alt yapısında ortaya çıkar. Östrojen ve progesteron, oluşumunda etkili rol oynar. Bunun dışında bölgesel yağlanma, kilo artışı ve beslenme hataları selülitin derecesini artırabilir. Yine selülitin sebeplerinden biri de kadın cildinin, cilt altı bağ dokusuna bağlanma şeklidir. Bu yüzden erkeklerde çok nadir rastlanan selülit, sıklıkla kadınlarda görülen ve cilt altında oluşan mikrokapiller düzeyde dolaşım sorunudur.
MEZOTERAPİ VE CELLUKNIFE’I BİZE KARŞILAŞTIRARAK ANLATMANIZI İSTESEK: MEZOTERAPİ NEDİR?
Mezoterapi; alan tedavisi anlamına gelir. Belli bir bölgeye; o bölgedeki sorunu oluşturan sebebi çözmeye yönelik ilaçların, lokal olarak enjekte edilmesi mantığına dayanır. Selülit ve bölgesel kilo tedavilerinin yanı sıra alt yüz bölgesindeki incelme, cilt gençleştirme, leke oluşumunu engelleme ve yok etme, saç dökülmesi gibi sorunlar, jinekolojide kozmetik amaçlı, alt yüz bölgesindeki incelme, ortopedi ve ağrı, iz ve çatlak tedavisi gibi pek çok alanda kullanılır.
CELLUKNIFE NEDİR?
Mezoterapinin yeterli gelmediği dördüncü evre ve üzerindeki ileri boyuttaki selülitlerde tek seans uygulanan yeni bir cihaz teknolojisidir. Özellikle basen ve kalça bölgesine yerleşen, dışarıdan net olarak fark edilen çukur şeklindeki selülitlerin tedavisinde kullanılır. Gerekli durumlarda Mezoterapi ile birlikte kombine edilebilir.
MEZOTERAPİ İLE NE ZAMAN TANIŞTIK?
80’li yılların başından beri kullanılıyor.
CELLUKNIFE NE ZAMANDIR UYGULANIYOR?
Dünyada son üç-dört yıldır, ülkemizde ise bir yıldır uygulanıyor.
MEZOTERAPİNİN İŞLEM SÜRECİ NASIL İLERLER?
Selülit tedavisinde cilt ve cilt altına enjeksiyon şeklinde yaptığımız uygulama, sıklıkla seanslar şeklinde ayarlanır. 7-10 gün aralıklarla planlanan tedavi hastanın durumuna göre dört-sekiz seans olarak belirlenebilir. Hedef; her sekiz seanslık programda selülitin evresini bir derece düşürmektir.
CELLUKNIFE’IN İŞLEM SÜRECİ NASIL İLERLER?
Öncelikli olarak selülitli alanlar belirlenir ve bölgeye lokal anestezi uygulanır. Sonrası tamamen ağrısızdır. Tek kullanımlık steril bir kanül yardımı ile selülit çukuruna sebep olan sert bağ dokusu lifi ciltten serbestleştirilir. İkinci adımda cilt altına radyofrekans verilerek cildin kolajen sentezi tetiklenir. Üçüncü adımda ise kolajenaz içeren bir ürün bölgeye verilir ve tedavinin kalıcı olması hedeflenir. Tedavi sonrasında hem selülitli görünüm azalması hem de cilt kalitesi ve gerginliğinin artması hedeflenir. İşlemden sonra birkaç gün süren morluklar olabilir. Tedavi sonucunu işlemden dört-altı hafta sonra net olarak görmeye başlarız.
MEZOTERAPİ KAÇ SEANS YAPILMALI?
Selülit tedavisinde en az sekiz seans planlanır ve haftada bir seans olarak uygulanır. Tedavi tamamlanıp istenilen sonuca ulaşılınca mezoterapi ayda bir seans koruma amaçlı uygulamaya devam edilebilir. Bunun yanı sıra kilo kontrolü ve egzersizler de düzenli olarak yapılmaya devam edilmeli.
CELLUKNIFE KAÇ SEANS YAPILMALI?
İşlem süresi 20 dakika civarında. Genellikle bir ya da iki seans uygulanıyor. Her yıl bir kere tekrar edilebilir ve ayrıca mezoterapi ile de desteklenebilir. Bu süreç hastanın estetik kaygısına göre farklılık gösterebilir.
SELÜLİT ENGELLENEBİLİR Mİ?
Selülitin artmasını ve bir hastalık haline gelmesini engellemek için dikkat edilmesi gereken en önemli konu yaşam şeklimizdir. Egzersiz ve sağlıklı beslenme ile kilo kontrolünün yanı sıra su içmek, özellikle yeşil sebzeleri çiğ olarak tüketmek ve yüksek tuz içeren besinleri kontrollü almak önemlidir. Yine de tüm bunlara dikkat etsek bile hormonal ve başka sebepler nedeniyle selülit ikinci evre ve üstü şeklinde oluşabilir. Böyle bir durumda medikal tedaviye başvurulmalıdır.
TAM ANLAMIYLA YOK OLUR MU?
Selülite yatkınlığı olan vücut tiplerinde tamamen yok olmasa da 1. evreye kadar geriletilebilir. Bu evre; ayakta ve yatarken görünmeyen ancak iki parmak arasında cilt sıkıştırılınca görünen portakal kabuğu görünümüdür.
İLGİLİ İÇERİKLER
- İşte selülitlere karşı etkili 10 besin
- Selülit görünümü nasıl geçer? 4 maddede minik gamzelerle mücadele
- Kim korkar selülitten? İşte selülit ile ilgili güncel tedavi yöntemleri