Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetŞimdi detoks zamanı

    Şimdi detoks zamanı

    -

    Mor soğanlı patlıcan pizzaları

    Malzemeler

    2 bostan patlıcanı

    1 mor soğan

    1/2 su bardağı domates püresi

    - Advertisement -

    1 tatlı kaşığı biber salçası

    600 g ıspanak

    1/2 çay bardağı zeytinyağı

    250 g mantar

    1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi

    Tuz

    Karabiber

    Kekik

    Hazırlanışı

    Patlıcanları uzunlamasına kalın doğrayın. İki yüzüne de zeytinyağı sürüp fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Ispanakları doğrayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Soğanı piyazlık doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile biber salçasını kavurun. Domates püresini ekleyip birkaç dakika pişirin. Tuz, karabiber, kekik ile tatlandırın. Domates sosunu patlıcanların üzerine sürün. Haşlanmış ıspanakları, dilimlenmiş mantarları ve kaşar peyniri rendesini ekleyin. En üste kavrulmuş soğanları yerleştirin ve 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

     

    24102014 diyet05Kivili mango smoothie

    Malzemeler (2 kişilik)

    200 g mango

    1 yemek kaşığı limon suyu

    1 su bardağı yoğurt

    1 paket vanilya

    2 kivi

    Hazırlanışı 

    Mangoyu küçük parçalar halinde doğrayıp blender haznesine alın. Yoğurt, vanilya ve limon suyu ekleyip tamamen pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Karışımı bardaklara paylaştırın. Kivinin kabuğunu soyup doğrayın ve el blender’ı ile püre haline getirin. Smoothie’lerin üzerine kivi sosu gezdirip servis yapın.

     

    Kayısılı-şeftalili yoğurt tatlısı

    Malzemeler

    1,5 su bardağı yoğurt

    1 paket vanilya

    2 şeftali

    5 kayısı

    1 yemek kaşığı pudra şeker

    1 yemek kaşığı toz jelatin

    3 yemek kaşığı su

    100 ml krema

    Üzeri için

    Kayısı ve şeftali dilimleri

    Nane yaprakları

    Hazırlanışı

    Suyu bir kaseye alıp toz jelatini üzerine serpiştirin ve 10 dakika bekletin. Şeftalilerin kabuğunu soyup irice doğrayın. Kayısıların çekirdeklerini çıkartarak şeftalilere ekleyin ve el blender’ı ile püre haline getirin. Pudra şeker ve vanilya ilave edip sos tenceresinde birkaç dakika pişirin. Jelatini içine ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Kremayı koyulaşıncaya kadar çırpın. Yoğurt ve şeftali püresini ayrı bir kasede karıştırıp kremaya ekleyin. Karışımı streç film serili kaselere paylaştırıp derin dondurucuda en az 2 saat bekletin. Tatlıları ters çevirerek servis tabağına aktarın. Üzerini şeftali ve kayısı dilimleri ile süsleyerek servis yapın.



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz