Mor soğanlı patlıcan pizzaları
Malzemeler
2 bostan patlıcanı
1 mor soğan
1/2 su bardağı domates püresi
1 tatlı kaşığı biber salçası
600 g ıspanak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
250 g mantar
1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz
Karabiber
Kekik
Hazırlanışı
Patlıcanları uzunlamasına kalın doğrayın. İki yüzüne de zeytinyağı sürüp fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Ispanakları doğrayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Soğanı piyazlık doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile biber salçasını kavurun. Domates püresini ekleyip birkaç dakika pişirin. Tuz, karabiber, kekik ile tatlandırın. Domates sosunu patlıcanların üzerine sürün. Haşlanmış ıspanakları, dilimlenmiş mantarları ve kaşar peyniri rendesini ekleyin. En üste kavrulmuş soğanları yerleştirin ve 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Kivili mango smoothie
Malzemeler (2 kişilik)
200 g mango
1 yemek kaşığı limon suyu
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
2 kivi
Hazırlanışı
Mangoyu küçük parçalar halinde doğrayıp blender haznesine alın. Yoğurt, vanilya ve limon suyu ekleyip tamamen pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Karışımı bardaklara paylaştırın. Kivinin kabuğunu soyup doğrayın ve el blender’ı ile püre haline getirin. Smoothie’lerin üzerine kivi sosu gezdirip servis yapın.
Kayısılı-şeftalili yoğurt tatlısı
Malzemeler
1,5 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
2 şeftali
5 kayısı
1 yemek kaşığı pudra şeker
1 yemek kaşığı toz jelatin
3 yemek kaşığı su
100 ml krema
Üzeri için
Kayısı ve şeftali dilimleri
Nane yaprakları
Hazırlanışı
Suyu bir kaseye alıp toz jelatini üzerine serpiştirin ve 10 dakika bekletin. Şeftalilerin kabuğunu soyup irice doğrayın. Kayısıların çekirdeklerini çıkartarak şeftalilere ekleyin ve el blender’ı ile püre haline getirin. Pudra şeker ve vanilya ilave edip sos tenceresinde birkaç dakika pişirin. Jelatini içine ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Kremayı koyulaşıncaya kadar çırpın. Yoğurt ve şeftali püresini ayrı bir kasede karıştırıp kremaya ekleyin. Karışımı streç film serili kaselere paylaştırıp derin dondurucuda en az 2 saat bekletin. Tatlıları ters çevirerek servis tabağına aktarın. Üzerini şeftali ve kayısı dilimleri ile süsleyerek servis yapın.